Gå direkt till Nyheten (Polisen slog till mot bedrägeri och penningtvätt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Polisen slog till mot bedrägeri och penningtvätt

Publicerad onsdag, 23 september 2020, 14:24 av - Inskickat material

Polisen i region Väst genomförde tidigt på onsdagsmorgonen en koordinerad insats mot misstänkt grovt bedrägeri och penningtvättsbrott. Sammanlagt hämtades fem personer in till förhör.

Det skriver Polisen i ett pressmeddelande:

Polisen kraftsamlar mot bedrägeribrott, bland annat genom riktade insatser för att utreda fler ärenden.

– Bedrägerier är en brottskategori av strategisk betydelse som ofta utnyttjas inom den organiserade kriminaliteten, säger Magnus Lindegren, chef för bedrägerisektionen vid polisregion Väst.

Polisen i region Väst genomförde på onsdagen en koordinerad insats på olika platser i Västsverige och även på annan ort i Sverige. Fem personer i 30–40-årsåldern hämtades in till förhör. Parallellt genomförs husrannsakningar i bostäder på flera platser.

De brott som personerna misstänks för utreds vid regionala utredningsenhetens bedrägerisektion. Ett stort antal polisanställda med olika kompetenser deltar i insatsen, förutom spanare och ingripandepoliser deltar även bedrägeriutredare och finansiella utredare i arbetet.

Polisen misstänker att huvudmannen kommit åt miljonbelopp genom att vilseleda företrädare för olika företag. Pengarna har därefter genom tusentals transaktioner tvättats via en rad inblandade personer. Misstankarna rör bedrägeri och penningtvättsbrott, i flera fall grova brott.

Under onsdagen fortsätter polisens förundersökning med förhör. Därefter fattar åklagare beslut om någon av de misstänkta ska anhållas.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
abpot
Gäst
abpot
24 september, 2020 04:21

-Mycket bra att Polisen gör insatser mot dessa myglare som inte ens klarar av av att bara tjäna pengar, de vill dessutom tjäna mera av kapitalet som finns. Sätt fast flera av denna kategorien, bästa ordningsmän. Bra jobbat….