Gå direkt till Nyheten (Framtiden för Sjölunda semesterhem ska utredas)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 06 december 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Framtiden för Sjölunda semesterhem ska utredas

Publicerad onsdag, 23 september 2020, 13:54 av Björn Smitterberg

För många har stranden vid Sjölunda stort värde, men Lidköpings kommun har problem med byggnaderna som utgör ett semesterhem.

Anläggningen är uthyrd med krav på arrendatorn att underhålla byggnaderna. Det har inte skett i önskad omfattning och det har kommit klagomål från gäster. Skicket på några stugor är så illa att de inte kan användas.

Nuvarande avtal gäller till och med 2022, och Servicenämnden har beslutat att dess förvaltning ska utreda framtiden för semesterhemmet. Genom utredningen ska förslag komma på hur anläggningen ska hanteras efter 2022 – att arrendera ut i nuvarande form anses inte möjligt.

Under eftermiddagen har arrendatorn hört av sig och menar att det inte kan vara dennes sak att ersätta kommunens stugor, men vidgår att det finns några klagomål från gäster.

Kommunen uttalar inte kritik mot arrendatorn, utan säger att semesterbyn måste hanteras på annat sätt. För det behövs en plan.
_________________
Bild ur Lidköpingsnytts arkiv

6 kommentarer på “Framtiden för Sjölunda semesterhem ska utredas”

 1. Johan skriver:

  Förslag: sjölunda camping. Billig camping och ställplatser och stuguthyrning med wc, enkla duschar, disk mm i källare i huvudbyggnad och kiosk/affär/reception i ovanvåning. Komplettera med glasskiosk vid vattnet och bygg ut brygga så det går att hoppa i vatten. Både turister och lokalt boende kommer att besöka och det finns massor med gräsytor för camping. Dags för kommunen att vakna ur sin dvala och bli en riktig turistort…

 2. Henrik skriver:

  Kommunen har låtit sina fastigheter på Sjölunda förfalla under decennier. Nu lägger fastighetsägaren (Lidköpings kommun) skulden på arrendatorn. Detta är ett bra exempel på Bolagsrådets kritik om företagare som känner sig illa bemötta av kommunen. / Henrik

 3. Gurkan skriver:

  Henrik: Ingår det inte i ett arrende att underhålla fastigheterna man arrenderar? Eller ska kommunen underhålla och arrendatorn bara håvar in pengar? Eller hur ska detta se ut menar du?

 4. Henrik skriver:

  Gurkan: Om du hyr en lägenhet ingår då takbyte på dig som hyresgäst?

 5. Gurkan skriver:

  Henrik: Det är ganska stor skillnad på att arrendera och hyra. Det vet nog du också.

 6. Henrik skriver:

  Gurkan: Du glömde svara på frågan.

Kommentarerna är stängda