Gå direkt till Nyheten (Debatt: ”Betala” för att arbeta?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: ”Betala” för att arbeta?

Publicerad tisdag, 22 september 2020, 13:17 av Insändare

Med vilka pengar ska lönerna höjas?
Frågan ställs i en debattartikel av Ove Nordström.

”Betala” för att arbeta?

Lyssnat på regionfullmäktige och en debatt om personalens löner.

Region Västra Götaland styrs ju av Alliansen och MP. 6 år med ständig underfinansiering av sjukhusen genom medvetet konstruerade budgetunderskott för dessa enheter. Samtidigt hänvisar regionledningen till respektive chefer ute på avdelningarna för att se till att sköta lönesättningarna för att komma ikapp riket i övrigt.
Med vilka pengar då?

Region Västra Götaland ligger under riksgenomsnittet i lön. Personalen subventionerar regionen med 700 miljoner varje år för att vi ska kunna få vår sjukvård. Man kan säga att de betalar 700 miljoner till regionen för att få jobba. Detta är inte ok!

Politiker själva är ju snabba med att höja sina arvoden. Det såg vi ju inte minst i Lidköping och den arvodeshöjning man gjorde mitt under pandemin och som var utöver de ordinarie arvodeshöjningarna.

En del av dessa politiker sitter ju även i regionen. Kanske de kan svara på varför det är ok att sjukvårdspersonalen skall subventionera regionen med låga löner, när de för egen del inte vill avstå något?

Det är dags för förändring!

Tack för ordet!
Ove Nordström, partimedlem