Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Tidens cykel)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 26 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Tidens cykel

Publicerad fredag, 18 september 2020, 12:25 av Björn Smitterberg

Nu är det dags att ställa tillbaka cykeln längst in i förrådet. Halka hotar.
Klockan får vänta på vintertid tillsammans med trädgårdsmöblerna om drygt en månad.

Redaktörn påpekar det igen – om nu någon missat det; Tiden går alldeles för fort! Häromdagen var det pingstafton och strålande försommar. Nu väntar hösten – depressionerna, ljusstakarna och stormarna. Redaktören har ett särskilt problem med hösten – bostaden är så belägen att höstlöven virvlar in så fort ytterdörren öppnas och det är ett evigt städande för att bli av med de här sommarminnena. Och alltid tycks det vara från grannens träd som löven kommer! Tala om orsak att bli deppig.

Deppar gör man i Filsbäck. Så här är det:
Telefonen ringer. Samtalen handlar ofta om att barnfamiljer i Filsbäck känner sig lurade på ”sitt” fritidshem. Lurade då de som nu klagar är övertygade om att deras filial till Vinningas fritidshem lagts ned, och nu i stället blir hem får barn med neuropsykiatriska svårigheter.
Samtalen i telefonen går inte alltid att anvisa till ilska över nedlagt fritidsfilial, eller att här nu något år senare ska bli hem för fyra, kanske fem barn som i dag har tiotals mil till sina föräldrar – enkel väg. Eller är det båda sakerna som är fel?

Om det nu är så att Lidköpings kommun, som de klagande säger, stänger en filial till fritids för att skapa ett HVB-hem (ett samband som Stadshuset förnekar), så vad är egentligen skillnaden?

Ett citat får avsluta: Hur normal är en ”normal” människa?

Det blir en helg då penseln ska fram, det sista som återstår innan bostaden är fullbordad vad gäller det yttre. Varför kan man inte köpa virke som är grundmålat på båda sidorna? Så närmar sig tiden att klippa ner lite vilt i rabatterna. Farbror Frost gömmer sig än, men men…

På tal om höst och nästa veckas veckas höstdagjämning; Ett besök vid en närliggande trädgårdsmästare visade att fyra personer var fullt sysselsatta med att göra kransar till allhelgona…

Ett missförstånd i kokboken:
Domaren:
– Varför stal ni en höna?
– Jo, därför att jag vann en kokbok.
– Vad har det med saken att göra?
– Jo, i ett recept stod det: Man tager en höna…

/God helg.

 

3 kommentarer på “Hört på stan: Tidens cykel”

 1. Robert skriver:

  Cykeln ska ingenstans, den går utmärkt att använda året runt. Vilket man kunde önska att fler gjorde. I den här platta stan borde det nästan vara förbjudet att köra bil.

 2. lars gustafsson skriver:

  Det är ju nu det går att njuta av cykelturen inga getingar skön och klar luft . Inga dåliga undanflykter godkännes.

 3. Björn Smitterberg skriver:

  Värmen funkar inte i min cykel…

Kommentarerna är stängda