Gå direkt till Nyheten (Ökad säkerhet i ungdomsvården – berör Margretelund)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ökad säkerhet i ungdomsvården – berör Margretelund

Publicerad torsdag, 17 september 2020, 16:37 av Björn Smitterberg

I budgetpropositionen för 2021 föreslår regeringen att Statens institutionsstyrelse (SiS) förstärks med 110 miljoner kronor 2021 och därefter 100 miljoner kronor årligen.

SiS behöver säkerställa en trygg, säker och ändamålsenlig vård- och behandlingsmiljö samt en bra arbetsmiljö för sina medarbetare. Det finns ett stort behov av att stärka säkerheten inom SiS verksamhet. Ett bra perimeterskydd och en god och stabil säkerhetsorganisation är viktigt för att undvika missförhållanden samt fritagningar och rymningar.

För att Statens institutionsstyrelse långsiktigt ska kunna fullfölja arbetet med att bygga ut kapaciteten, kvaliteten och säkerheten i verksamheten anser regeringen att ett tillskott om 100 miljoner kronor ska tillföras SiS årligen från och med 2022. Utöver det bedömer regeringen att anslaget bör ökas med 110 miljoner kronor för år 2021.

Ett av SiS behandlingshem ligger i Margretelund i Lidköping.