Gå direkt till Nyheten (Förslag klart: Ny lekplats för 5,5 miljoner vid Torgbron)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 26 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förslag klart: Ny lekplats för 5,5 miljoner vid Torgbron

Publicerad torsdag, 17 september 2020, 15:21 av Björn Smitterberg

Samhällsbyggnadsnämnden har nu att ta ställning till ett förslag med lekplats vid Torgbrons nordvästra fäste. Priset beräknas bli 5,5 miljoner kronor.

Lekplatsen ska få ett historiskt tema som ska spegla livet vid torget förr och nu. Underhållet av lekplatsen beräknas bli cirka 700.000 kronor – och det är pengar som ännu inte finns helt klara. Däremot finns pengar till investeringen i de potter som finns för att utveckla centrum.

När Samhällsbyggnadsnämnden är klar med ärendet går det vidaretill förvaltningen Service som ska bygga och underhålla lekplatsen.

På platsen har tidigare funnits ett par temporära lekplatser sommartid.

6 kommentarer på “Förslag klart: Ny lekplats för 5,5 miljoner vid Torgbron”

 1. Jim_Ljung skriver:

  Helt otroligt!
  Kul att kommun vill bygga, MEN att bygga lekplats i nära anslutning till vatten är ej lämpligt !
  Spar pengarna te nått bättre!

 2. Nilla skriver:

  Bra att kommunen vill bygga lekplats,, men har ingen på kommunen någon erfarenhet av barn!! Ock inser faran av djupt vatten så nära!! Det är ibland bara ett ögonblick verk när ett barn drunknar.Tänk om före en olycka händer

 3. Elis skriver:

  Hoppas verkligen att det blir många som är emot lekplats vid älvkanten så att de dom sitter och bestämmer förstår hur hur farligt det är och hur fort olyckan är framme.. torget är stort så det bör väl finnas lite plats?

 4. Anders B skriver:

  Man slutar inte att förvånas över alla dåliga förslag som dyker upp. För det första så skiter ungarna fullständigt om det är ett historiskt tema eller inte. För det andra så finns det bättre ställen att bygga en dyr lekplats på. För det tredje så kan de pengarna användas till att rätta till något av alla de trafikstockningar vi har här i stan. Men det kommer aldrig hända då det sitter för mycket aktivistiska tjänstemän på poster här i kommun.

 5. Malin skriver:

  Vansinne! Ge pengarna till all sjukhuspersonal som jobbat ihjäl sig i Corona-tider istället. De förtjänar en rejäl extrasumma på kontot!

  Vi har redan en stor lekplats i Stadsträdgården, endast ett stenkast från det tilltänkta stället.

  Vansinne att slösa 5,5 miljoner på en lekplats!

 6. Robin skriver:

  Barn har större risk att drunkna på svalnäs. Kan inte föräldrarna ha uppsikt på barnen så bör de inte ta med barnen till denna lekplats eller till stranden.

Kommentarerna är stängda