Gå direkt till Nyheten (Villaspelare till Gripen genom nytt samarbetsavtal)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Villaspelare till Gripen genom nytt samarbetsavtal

Publicerad onsdag, 16 september 2020, 15:39 av Redaktionen

Villa Lidköping och Gripen Trollhättan har tecknat  samarbetsavtal som ska ge yngre spelare chans att få spela och träna mer seniorbandy.
– Viktigt att vi kan erbjuda våra yngre spelare chans till mer speltid, kommenterar Villas klubbdirektör Jonas Sparris Johansson i ett pressmeddelande.

– Det här känns givetvis fantastiskt. Vi har sedan en längre tid tillbaka ett bra samarbete med Lidköpings AIK men känner nu att vi behöver utöka ytterligare, säger Jonas Johansson.
– Vi är stolta över den produktion av bra bandyspelare som kommer från våra yngre led och det här avtalet med Gripen Trollhättan betyder att vi kan slussa ut spelare till Allsvenskan, dels för att träna och spela mer bandy men även för att utvecklas som individer och på sikt kunna komma tillbaka på ”heltid” till seniorlaget.

Avtalet som tecknades är ett samarbetsavtal. Det betyder att spelare som skriver på dessa avtal kan spela med både Villa Lidköping i Elitserien och Gripen Trollhättan i Allsvenskan.

Först ut att få ta del av det här är Alexander Karlgren och Theo Lewerin som nu får chans att träna och spela med två seniorlag.
– Det finns aldrig någon som får speltid gratis, det är något man förtjänar. Det här avtalet ger såklart både Alexander och Theo en chans att utvecklas som bandyspelare men det är upp till dom att förtjäna sin speltid. En annan aspekt är Elitseriens tuffa spelschema. Det kanske blir extra viktigt den här säsongen när Elitserien komprimeras efter årsskiftet, vid träningar som vårt herrlag kanske bara skakar av benen så kan istället Alexander och Theo träna 100 procent med Gripen.

Alexander Karlgren och Theo Lewerin vann SM-guld med P19 i vintras. Båda två har sedan dess skrivit A-lagskontrakt och nästa steg för duon är alltså det nya samarbetsavtalet med Gripen Trollhättan.

Alexander och Theo är tydliga med att de aldrig är garanterad någon speltid. Nu väntar hård träning för att försöka ta en plats i en redan stark och bra startelva.

________________
Uppgifter ur pressmeddelande från Rasmus Abrahamsson, Villa Lidköping BK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *