Gå direkt till Nyheten (Kommunalt stöd till ifrågasatt studieförbund – men troligen inte mer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kommunalt stöd till ifrågasatt studieförbund – men troligen inte mer

Publicerad tisdag, 15 september 2020, 14:52 av Björn Smitterberg

Ett numer ifrågasatt studieförbund – inte minst med påstådda kopplingar till kriget i Syrien, har fått kommunalt stöd även i Lidköping.
– Ja, det stämmer. Ibn Rushd har för 2020 fått 12.287 kronor, skriver Tobias Bengtsson, chef för förvaltningen Kultur & Fritid.

– Denna utbetalning, likt utbetalningen till övriga studieförbund, bygger på redovisad verksamhet i Lidköping tidigare år. Det är en mycket liten del av totalen till studieförbunden. Vi tror oss veta att de inte redovisar någon verksamhet här inför bidraget 2021.

– Sedan dess har diskussionen om Ibn Rushds lämplighet tagit fart och vissa kommuner väljer nu att stoppa bidraget till dem. Vi sätter oss in i vilket underlag de grundar dessa beslut på och Kultur och Fritidsnämnden får sedan ta de beslut de finner lämpliga i frågan. Ordinarie förfarande i fråga om tveksamheter hos studieförbunden brukar vara att ta del av vad Folkbildningsrådet säger i frågan. De har ett nationellt ansvar i frågor som dessa. Det kommer vi givetvis också kolla upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *