Gå direkt till Nyheten (Lernia satsar i Lidköping för att möta Arbetsförmedlingens reformering)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lernia satsar i Lidköping för att möta Arbetsförmedlingens reformering

Publicerad måndag, 14 september 2020, 10:58 av Redaktionen


Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större.

En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Lidköping med den nya satsningen ”Rusta och matcha” som ska stötta arbetssökande och matcha dem med företag där jobben finns.

Spridningen av Covid-19 kommer med stora utmaningar för samhället. En är att hålla människor sysselsatta i arbete när ekonomin saktat ned och det råder ett tuffare läge på arbetsmarknaden med ökad arbetslöshet som följd. Aldrig någonsin har det varit viktigare med arbetsåtgärder som hjälper arbetssökande att hitta ett arbete och företag med behov att hitta personal.

Den pågående reformeringen av Arbetsförmedlingen innebär att fler aktörer får ett större ansvar för omställning och stöd på arbetsmarknaden. Det statliga utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av aktörerna som startar arbetsmarknadsprogrammet ”Rusta och matcha” på flera orter i landet, däribland Lidköping. Målet är att erbjuda arbetssökande hjälp och stöd att hitta ett jobb eller en utbildning som leder till jobb trots det kritiska läget i många sektorer.

Rusta och matcha är en tjänst där arbetssökande får individuell hjälp att hitta sin väg till jobb. Den arbetssökande träffar sin handledare regelbundet och tillsammans tas en plan fram som ska leda till jobb. Lernia hjälper till exempel den arbetssökande med CV, intervjuteknik, utbildning, tips och motivation. Man erbjuder även digitala tjänster på andra språk för de som inte är flytande i svenska, och man matchar de sökande med företag från Lernias  kontaktnät.

En kommentar på “Lernia satsar i Lidköping för att möta Arbetsförmedlingens reformering”

  1. Malin skriver:

    Here we go again.
    Dags att plocka fram gamla skrifter ur gömmorna, damma av och sätta nytt namn på eländet, så har vi skapat ett sätt att plocka pengar från staten i de arbetssökandes namn.
    Intet nytt under solen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *