Gå direkt till Nyheten (Lundsbrunns Kurort återöppnat, toppmodernt med nya miljöer
och mängder med utveckling pågår)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lundsbrunns Kurort återöppnat, toppmodernt med nya miljöer
och mängder med utveckling pågår

Publicerad torsdag, 10 september 2020, 12:34 av Björn Smitterberg

Lundsbrunns Kurort har återöppnat och klarar med råge pandemigränserna. Redan i dag var det konferenser i ett dussin olika rum och konferenser strömmar till för att ge anläggningen beläggning – denna vecka cirka 40 procent.
Det är en mycket stor satsning som ägarna Erling Gustafsson och Christer Kjellner gjort på fastigheterna som ingår, invändigt och utvändigt. Det är lite svårt att få svar på hur mycket som satsats – men till slut sägs en ungefärlig siffra på 50 miljoner kronor.
Bilden: VD Rickard Bender.

Bilderna är klickbara till större format
_____________________________________

Det är inte bara ansiktslyftning – det är också ombyggnader och moderniseringar. Och nu kommer även en satsning på personal.
Hittills handlar det om elva heltidsanställda och ett halvdussin timanställda.

– Fler räknar vi med att det ska bli, säger nye VD:n Rickard Bender. Men vi går från noll och växer månad för månad. Om allt går väl med vaccin mot covid-19 räknar vi med att kanske var 30 heltidsanställda frampå vårkanten.

Det är alltså en betydande satsning i Lundsbrunn. För befolkningen har Kurorten varit ett litet skavsår de senaste åren – när det inte varit öppet för  allmänheten. Nu är såret läkt. Affärsidén är att inte göra allt själva – utan utnyttja det som finns i trakten. För kanske blir det ett namnbyte från Lundsbrunns Kurort till Resort Lundsbrunn.

Rummen har byggts om och blivit moderna, 180 helt klara, 320 bäddar och hiss till alla våningar i de olika byggnaderna.

Restaurangansvarig Linda Gullbrandsson bjuder gärna på mat och dryck.

Stora och mindre konferensrum som kan kombineras på olika sätt, och efterfrågan är så stor att ytterligare en byggnad kan komma att bli konferensanläggning. Pandemireglerna klaras även för stora grupper.

Restauranger finns nu två samt en  bufférestaurang där det bl a serveras frukost och luncher.

Så finns en pub!

Rickard Bender berättar att ansiktslyftningen till toppmodern anläggning inte bara gäller lokaler. Här finns andra idéer, inte minst för att  locka weekend-gäster från Sverige och veckogäster från Europa.

– Ett samarbete vi vill utveckla handlar förstås om golf, men även cykling i olika former, padel, vandringar, yoga och mycket annat. Vi är bara i början av den utvecklingen. Så har vi ju vårt eget spa, och hoppas kunna öppna gymmet under vintern.  Samarbete med Skara Sommarland hoppas vi på.

Det är uppenbart att Kurorten siktar på att bli något alldeles speciellt för olika slags konferensgäster, turister och även oss som bor i närheten.

– Vi har gjort i ordning så man på sin promenad kan komma till oss på en fika, kanske söndagsfika – vi vill att vår stora lobby ska kunna bli mötesplats.

Jessica Kihlman och Sara Blomqvist berättar om det renoverade spa-delen med gym, yoga, massage m m

Spa-anläggningen har utvecklats under ledning av Jessica Kihlman och här har det redan rullat igång med massage. Inom kort startar yoga och i november räknar man med att ha en särskild yoga-weekend för 220-25 gäster. Spabassängen lockar – man kan simma mot strömmen!

I besättningen just nu ingår bl a:
VD Rickard Bender
driftchef Pelle Stohlander,
boknings och konferenschef Sara Blomkvist
kökschef David Johansson
restaurangansvarig Linda Gullbrandsson
spa- och hotellchef Jessica Kihlman
ekonomichef Magnus Karlström

Ett minne från Kurortens salta bad

Ett annat minne – karbad på Kurorten

Nytt – solbad på Kurorten