Gå direkt till Nyheten (Bostadsbrist i Lidköping; Väntetid kan bli 4 år!
Kommundirektör ska sätta fart på Framnäs)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bostadsbrist i Lidköping; Väntetid kan bli 4 år!
Kommundirektör ska sätta fart på Framnäs

Publicerad onsdag, 09 september 2020, 20:06 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun har sedan flera år en målsättning att Lidköping ska tillföras 200 nya hyresrätter per år.
– Men under de senaste fem åren har det bara uppfyllts ett år – och kanske även i år. Det duger ju inte, sa Rasmus Möller (M) i en kommentar efter kommunstyrelsens sammanträde i dag.

– Här står o Bostadsförsörjningsprogrammet att vi ska nå 45.000 invånare – men det står inte hur. Det har nämnts en kötid för vissa lägenheter på 46 månader. Här byggs alldeles för lite!

Kommentaren lämnades i samband med att kommunstyrelsen fick den årliga rapporten om bostadsbyggande.

Oppositionen i Lidköping tycker att utvecklingen av Framnäsområdet – som vuxit fram till ett alternativ till bostäder längs stranden i Hamnstaden. I dag godkände kommunstyrelsen att planerna på ett nytt badhus i anslutning till Framnäsbadet ska gå vidare och om allt följer den rätta vägen kan det bli byggstart kanske tidigt 2022.

Lidköpings nya kommundirektör Ulrika Strandrot-Frid lovade ta tag i frågan om utvecklingen av Framnäsområdet.
– Jag vet inte hur jag ska agera, det är alldeles nytt för mig med Framnäs. Men vi ska sätta fart på planarbetet.

Förutom bad och bostäder finns här även planer på ett konferenshotell.

6 kommentarer på “Bostadsbrist i Lidköping; Väntetid kan bli 4 år!
Kommundirektör ska sätta fart på Framnäs”

 1. Ivan Drago skriver:

  Och vansinne i detta läge med bostadsbrist att planera att riva 81 lägenheter i området Nonnens väg/ Hästhagsvägen som AB Bostäder har.

 2. Malin skriver:

  Trots bostadsbrist skall kommunen ta emot drygt 40 nyanlända, logik och konsekvenstänkande verkar vara en brist hos kommunens ansvariga.
  Av vilken anledning är det så viktigt att uppnå 45000 kommuninvånare? Om man har som målsättning att det är nya skattebetalare man vill ha hit är det en sak. Har ni tänkt till där, undrar i alla fall jag som är med och betalar mycket av vansinnet i kommunen.
  Var skall folk arbeta, Lidköping är väl inte den mest pendlingsvänliga kommunen i länet, även om det skett en viss förbättring och som sagt, var ska alla bo?

 3. Lunnarn skriver:

  Nog borde man lösa trafikfrågorna innan det blir helt igenkorkat.

 4. Jonas skriver:

  Åk på studiebesök till andra städer utanför skaraborg(eller Skövde om ni inte orkar åka långt) . Då kanske ni kan lära lite hur man bygger bostäder och var man ska placera dom samt hur man planerar trafik med olika filer och var man ska placera ev mataffärer mm. Båtgårdar ligger vid hamnar och de flesta framstående städer vid vatten har Strand remsa, strandpromenad och innerst en väg för biltrafik och strax efter bostäder/affärer/kaféer (ex Helsingborg, Visby och många städer utomlands)

 5. Ove Nordström skriver:

  Arbetade ihop med en man från Polen på 80-talet. När han berättade att det var kötid på 10 år för att få en lägenhet gapskrattade vi alla åt det. Idag slås det med råge i våra storstäder och snart verkar mindre städer också vara ikapp. Det går bra för nyliberalismen och högerpolitiken?

 6. Skattebetalare skriver:

  Kommunens ”mål” på X antal invånare har ingenting med att göra med antal skattebetalare att göra. Om folk bara kunde fatta det. Lidköpings kommun får statsbidrag för varje individ som kommer. Kommunen räknar bidrag som inkomst och framgång alltså. Surprise för de flesta

Kommentarerna är stängda