Gå direkt till Nyheten (Refuger och farthinder på Gamla Götenevägen)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 26 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Refuger och farthinder på Gamla Götenevägen

Publicerad tisdag, 08 september 2020, 08:04 av Björn Smitterberg

I sin avsikt att minska genomfartstrafiken genom Filsbäck byggs nu hinder på Gamla Götenevägen. Provisoriska har funnits en tid, men nu tas ett radikalt grepp av Lidköpings kommun.

I ett pressmeddelande står:
Lidköpings kommun kommer denna vecka att anlägga fyra stycken avsmalningar och två refuger på Gamla Götenevägen i Filsbäck. Kommunen arbetar för att minska genomfartstrafiken i Filsbäck och förhoppningen är att dessa åtgärder leder till detta och en dämpning av hastigheten på sträckan. Ambitionen är att arbetet inte ska upplevas som ett hinder för boende längs vägen.

Åtgärderna är dimensionerade så att större fordon såsom lantbruksmaskiner ska kunna ta sig förbi dem. Senare i höst kommer mätningar göras för att få en klar bild av hur stor del av trafiken som fortfarande använder sträckan som genomfart.

3 kommentarer på “Refuger och farthinder på Gamla Götenevägen”

 1. Jim_Ljung skriver:

  Ett annat bra sätt för att tvinga folk att följa ett felaktigt beslut kan ju vara att ta bort asfalten helt o plocka upp större stenar lite här o var på den återstående vägen.
  Ja slår vad om att dom flästa genast skulle anpassa sig till den kommunala ombygnationen o ta den betydligt länre vägen!

  Skit i den fria viljan !

 2. Johan skriver:

  Hoppas ni som bor i Filsbäck blir nöjda nu. För ni tar väl det lugnt när ni kör till stan?

 3. Bom skriver:

  Jävla idioti, alla som vill spara pengar på bensin/diesel = kör snålt kommer att välja vägen genom filsbäck, inte alla som stressar och skiter i miljön.

Kommentarerna är stängda