Gå direkt till Nyheten (Vill rivstarta nästa års projekt – redan i år
Söker miljoner ur nästa års budget)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vill rivstarta nästa års projekt – redan i år
Söker miljoner ur nästa års budget

Publicerad tisdag, 01 september 2020, 14:35 av Björn Smitterberg

Samhällsbyggnadsnämnden (SBN) begär efter dagens sammanträde – det hölls i Stadsbiblioteket – att får utnyttja flera miljoner kronor ur nästa års budget redan i år.

– Vi behöver starta av flera skäl. Hamnområdet är emn stor investering co behöver göra i ordning för att flyttaverksamhet från Västra till Östra hamnen, säger Gustav Edvinsson (s), som är ordförande.

Västra Hamnen tål inte belastningen av tunga högar utan det ska göras i ordning plats i Östra hamnens yttre delar för att ta emot detta. Investeringen kommer att pågå en tid och kosta totalt 25 miljoner kronor. Det är ett arbete som SBN vill påbörja redan i höst.

Torggatans förlängning mot Vänern från John Hedins plats/Fabriksgatan ska också görs nästa år. SBN vill att det arbetet startar redan nu när etappen förbi Sibirien närmar sig avslut. Dessutom kan det bli så att Rörstrands Museum under nästa år får en ny entré.

Ytterligare ett projekt som behöver påbörjas i år för att fullföljas nästa år är stabilitetsåtgärder vid Lidan i västra Hamnen.

12.000 gatlyktor lyser runt om i kommunen. Flera av dem är i dåligt skick och behöver bytas.
– Det har varit eftersatt flera år – verkligheten kommer i fatt oss, säger Gustav Edvinsson.

Tre miljoner om året har budgeterats för byte av stolpar – och det vill SBN att det påbörjas. Det kan nämnas att driften av lyktorna sköts av en annan nämnd – Service. SBN har investeringsbudgeten.

 

En kommentar på “Vill rivstarta nästa års projekt – redan i år
Söker miljoner ur nästa års budget”

  1. Vem ska utföra dom jobben. När kommunen ska ev varsla 3 anläggare på grund av arbetsbrist????

Kommentarerna är stängda