Gå direkt till Nyheten (Varvar ned covid-situationen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Varvar ned covid-situationen

Publicerad måndag, 31 augusti 2020, 15:16 av Björn Smitterberg

En person vårdades på måndagsförmiddagen för covid-19 på Skaraborgs sjukhus.

Sjukhuset ändrar nu organisationen eftersom trycket minskat. Bl a kommer det efter denna vecka inteatt vara särskild kontroll vid inpassering på sjukhuset – kontrollerna sker på annat sätt.

I dag går Västra Götalandsregionen går ur det stabsläge man befunnit sig i sedan mitten av mars, då den regionala krisledningen etablerades. Men arbetet med covid-19 fortsätter. En regional krisledningsorganisation skapades i syfte att kunna arbeta uthålligt och hantera olika påfrestningar som följde av pandemin.

Nu har antalet fall legat på en lägre nivå under hela augusti och arbetets intensitet har gått in i ett nytt skede. Därför väljer Västra Götalandsregionen nu att anpassa beredskapsnivåerna och i möjligaste mån övergå till ordinarie linje – det nya normala.