Gå direkt till Nyheten (Avstår rätt till privat område – om hus får byggas ut)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 31 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Avstår rätt till privat område – om hus får byggas ut

Publicerad lördag, 29 augusti 2020, 11:32 av Björn Smitterberg

Det är ett ovanligt fall av markbyte som ledamöterna i Miljö- och Byggnämnden (MBN) ska avgöra de närmsta dagarna. Det handlar om att flytta tomtgränsen – alltså den del av ägd mark som kan sägas vara privat trädgård.

Markägaren vill bygga ut ett befintligt hus på tomten. Det skulle inskränka på mark som är avsatt för allmänna ändamål – naturmark. Markägaren vill nu ha tillstånd för att bygga ut huset och i stället lämna ett motsvarande markområde på annan del till allmänhetens förfogande.

Ärendet gäller en tomt som redan är bebyggd vid Nore på Kållandsö.