Gå direkt till Nyheten (Tusentals coronapositiva var negativa
Fel i tester hittade)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 31 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tusentals coronapositiva var negativa
Fel i tester hittade

Publicerad tisdag, 25 augusti 2020, 14:56 av Björn Smitterberg

Hela världen informeras nu om att svenska laboratorier har upptäckt ett fel i tidigare godkända självtester för coronasmitta. 3.700 personer har fått veta att de varit smittade – medan de i själva verket inte varit smittade.

Många av dem som fått veta under mars, april, maj, juni, juli och början av augusti har fått veta att de har coronasmittan. I själva verket var det tvärtom. Redan de närmaste dagarna ska alla 3.700 kontaktas för att ge den nya informationen så att ingen agerar i tron att de haft sjukdomen.

I världen har ett par återfall i covid-19 rapporterats. En möjlighet är att de tidigare testats positivt med just det mycket spridda testet som nu stoppas.

Under det senaste dygnet har ytterligare en person rapporterats avliden i covid-19 i Sverige.

I Skaraborg finns det tre personer på sjukhus med sjukdomen.

I Västra Götalandsregionen har 20,098 insjuknade rapporterats. 849 har avlidit.

Nedan: Statistik över hur antalet smittade i Lidköping utvecklats sedan utbrottet i vintras. Vecka 33 är den senaste veckan med fullständiga uppgifter. Utvecklingen i Lidköpings kommun rapporterades redan förra veckan vara oroande och bland de med mest smitta i Västra Götaland just nu.

/bilden är från Folkhälsomyndigheten. Den kan klickas till större format.