Gå direkt till Nyheten (Fri parkering för sjukhuspersonal året ut)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fri parkering för sjukhuspersonal året ut

Publicerad tisdag, 25 augusti 2020, 14:01 av Redaktionen


Personalparkeringarna vid Västra Götalandsregionens sjukhus blir fortsatt avgiftsfri året ut. Det beslutade regionstyrelsen vid sitt sammanträde. Den avgiftsfria parkeringen innebär minskade intäkter om cirka 1,8 miljoner kronor per månad. För personalen kan gratis parkering innebära att de förmånsbeskattas.

Regionstyrelsen har tidigare beslutat om kostnadsfri parkering för vårdpersonal vid sjukhus i Västra Götalandsregionen (VGR) under perioden 16 april 2020 – 31 augusti 2020. Västtrafik AB håller igång kollektivtrafiken som vanligt och har gjort allt de kan för att få en säkert och smittfritt resande men det kan vara trångt i rusningstrafik.

För att fortsatt ge möjlighet att ta bilen till jobbet och underlätta resor till och från arbetsplatsen i samband med covid-19 beslutas om kostnadsfri parkering för vårdpersonal vid sjukhus i VGR under perioden 1 september 2020 – 31 december 2020. Beslutet gäller endast på personalparkeringar vid sjukhus som förvaltas av Västfastigheter.

Beslutet om kostnadsfri parkering för personal kan innebära att personalen förmånsbeskattas.

För Västra Götalandsregionen innebär beslutet minskade intäkter om cirka 1,8 miljoner kronor per månad.

3 kommentarer på “Fri parkering för sjukhuspersonal året ut”

 1. Margrete Lund skriver:

  Vårdpersonal ska naturligtvis inte behöva betala för parkering hos sin arbetsgivare under arbetstid, Oavsett Covid-19, eller ej. Trodde det var en självklarhet. Skärpning, VGR!

 2. Ove Nordström skriver:

  Ska sjukvårdspersonal förmånsbeskattas för detta så ska väl alla förmånsbeskattas i så fall som har fri parkering vid sin arbetsplats. Idioti. Detta med att personalen får betala är ett storstadsproblem som Göteborgarna är orsak till.

 3. Björn Smitterberg skriver:

  Inlagt av red på begäran:
  Jag har alltid undrat varför det inte är parkeringsautomater runt stadshuet…
  Ulf

Kommentarerna är stängda