Gå direkt till Nyheten (Fler kan bli specialistsjuksköterska)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fler kan bli specialistsjuksköterska

Publicerad torsdag, 20 augusti 2020, 21:45 av Redaktionen

Ytterligare 20 personer kommer att få möjlighet att utbilda sig till specialistsjuksköterska med bibehållen lön under studietiden. Det har styrelsen för Skaraborgs Sjukhus fattat beslut om.

I nära samarbete med Högskolan i Skövde genomfördes en första uppdragsutbildning till specialistsjuksköterska inom anestsi/operation (2019-2020), en andra uppdragsutbildning startade januari 2020 och som på grund av pandemin avslutas i mars 2021.

Det finns ett stort behov av ytterligare en uppdragsutbildning, nu även med inriktning intensivvård. Planerad specialistutbildningen med inriktning anestsi/operation/intensivvård pågår under ett års tid (helfart) beräknas att starta 1 april 2021. Tänkt fördelning är cirka 10 platser med inriktning intensivvård, för resterande platser prioriteras inriktning operation av totalt 20 platser.

De som antas till uppdragsutbildningen erhåller en utbildningstjänst på SkaS, vilket
innebär tillsvidareanställning med bibehållen lön under hela specialistutbildningen samt betalda resor till studieorten. Efter avslutad utbildning genomförs en strukturerad introduktion med stöd från erfarna kollegor.

-Under coronapandemin har vi, än en gång, sett vilket fantastiskt jobb vårdpersonalen genomför. Vi har också sett att behovet av specialistsjuksköterskor är stort och därför känns det väldigt bra att vi återigen kan erbjuda den här möjligheten för de som vill vidareutbilda sig inom sjuksköterskeyrket, säger Pär Johnson, ordförande för Skaraborgs Sjukhus.