Gå direkt till Nyheten (Länsstyrelsen om coronaläget:
Allvarligt läge i Göteborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Länsstyrelsen om coronaläget:
Allvarligt läge i Göteborg

Publicerad onsdag, 19 augusti 2020, 09:39 av Redaktionen

Här är länsstyrelsens i Västra Götaland rapport över coronaläget. Varje vecka skrivs en rapport.– Allvarliga brister. Med dessa två ord summerar Göteborg trängselproblematiken på stadens serveringsställen sent om kvällarna. Orust och Tjörn är också bekymrade. Orosmolnen hänger framför allt över de mycket populära småöarna runt huvudöarna.
Det här rapporterar Länsstyrelsen i Västra Götaland till regeringen vecka 34.

Nej, det blev inte bättre. Helgens hetta förvandlade än en gång våra mest populära badstränder och semesterorter till en rätt betydande frånvaro av tillräckliga avstånd.

Nu ser vädret ut att byta ansikte. Regn är på väg in och temperaturerna tycks rasa lagom till kommande helg. Det här kommer naturligtvis att kyla ner vår längtan efter svalkande dopp, samtidigt som det finns skäl att befara ny trängsel vid några av våra stora samlingspunkter i städerna. Särskilt som skolorna öppnar och åtskilliga återvänder till sina arbetsplatser.

Allvarligt läge i Göteborg
Göteborgs stad har på senare tid ökat tillsynen på stadens krogar och serveringsställen nattetid. Detta efter rapporter om betydande trängsel i krogmiljöerna. Den ökade tillsynen har bara stärkt bilden. Det rör sig nu om allvarlig trängselproblematik, framför allt sent om kvällarna.

Samtidigt ska vi notera att det som verkar vara en trängselkatastrof på enskilda platser inte speglar den totala bilden i Västra Götalands län. Siffrorna ser fortsatt stabila ut överlag. Fyra av tio kommuner rapporterar om vissa brister i efterlevnad, medan fem av tio tycker att trängselsituationen på det hela taget är under kontroll.