Gå direkt till Nyheten (– Hoppas inte solsken ska förstöra sommaren…!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

– Hoppas inte solsken ska förstöra sommaren…!

Publicerad onsdag, 05 augusti 2020, 11:09 av Redaktionen

– Vi har i några veckor rapporterat om ökad trängsel. Först längs Västkusten, sedan runt Vänern. Därför skickar vi med viss förtröstan in veckans rapport om efterlevnaden i länet till regeringen. Det har visserligen inte blivit bättre, men det har heller inte blivit sämre, skriver länsstyrelsen i Västra Götaland i sin veckorapport om coronaläget till regeringen.
Nu hoppas vi bara att den efterlängtade solen inte ska förstöra sommaren för oss.

Varken bättre eller sämre. Det kan tyckas vara en ljummen efterlevnadsrapport, men med de senaste två veckornas larm om trängsel i åtanke kan kanske optimisten ändå ana ett visst ljus i tunneln. Våra kommuner tycks dela denna försiktiga optimism. Vi har visserligen fått in något färre rapporter än tidigare, men summeringen lovar ganska gott. Bara en tredjedel rapporterar nu vissa brister i efterlevnaden.

Det är givetvis vädret som avgör hur vi rör oss. En vacker dag och vips är det problem på vissa linjer och populära badplatser.
Det märker inte minst Västtrafik, som ändå noterar att resandet minskat med en tredjedel (och drygt det) sedan samma tid förra året.

SMHI:s prognos är i skrivande stund lovande läsning för alla soldyrkare. Vackert väder är på väg in över Västsverige. Ljuvliga nyheter för flertalet, men också en gemensam varningsklocka. Låt inte några dagar med sol och värme förstöra sommarens på det hela taget betydande ansträngningar för att hålla en livsfarlig sjukdom i schack.

– Njut, men håll i, håll ut och håll avstånd. Var du än befinner dig.