Gå direkt till Nyheten (Marie Curie och Bert på Folkets Hus filmrepertoar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Marie Curie och Bert på Folkets Hus filmrepertoar

Publicerad fredag, 31 juli 2020, 08:10 av - Inskickat material

Marie Curie tilldelades Nobelpriset två gånger – för olika upptäckter. Nu har hennes liv blivit film, där även hennes mer privata och personliga delar av livet är med. Nu kommer filmen till Lidköping.

Från och med i kväll kan filmen om Marie Curies liv ses i Lidköping.
Följ med på en resa genom hennes passionerade förhållanden, vetenskapliga genombrott och var med när hon tar de ödesdigra konsekvenserna. Efter att Marie Curie träffat och gift sig med forskaren Pierre Curie, förändrar de tillsammans vetenskapen genom upptäckten av radioaktivitet. Genialiteten bakom paret Curies upptäckter och det påföljande Nobelpriset gör också att de hamnar i omvärldens strålkastarljus, med allt vad det innebär.
Från 11 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Biografi, drama, romantik
Regissör: Marjane Satrapi
Trailer

Berts dagbok – en rapport från högstadiet

Bert Ljung och hans kompisar Åke och Lill-Erik tar sina första kliv in i högstadiet. Den nya filmen har premiär på Folkan på onsdag. På skolan är Yoghurt-Leila den stora stjärnan. Hon går i nian, är reklammodell och cool, och precis alla beundrar henne.

Så fort Bert får syn på Leila faller han pladask. Men hur ska han få henne att lägga märke till honom – han går ju bara i sjuan! Kanske kan Amira, ny i Berts klass och lillasyster till Leila, vara till hjälp? Snart tar en pirrig historia fart genom en pinsam skoltemadag, rawfoodbollar, ett oförutsett toalettbesök och – inte minst – två hemliga dagböcker.
Barntillåten
Språk: Svenska, svensk text
Genre: Familj, komedi, romantik
Regissör: Michael Lindgren
Trailer

________________________
Föreställningarna är anpassade till corona – boka gärna biljetter, klicka