Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Trängsel på flera sätt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 november 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Trängsel på flera sätt

Publicerad fredag, 31 juli 2020, 12:27 av Björn Smitterberg

Spring – så du hinner över gatan.

Trafiken – har det inte blivit fler bilar på Lidköpings gator? Husbilar har absolut blivit fler och en hel del anser sig vara för fina för att använda campingplatser med dess förberedda platser. Men nu handlar det om vanliga trafikanter.
Det är redaktören som tycker det hänt något med trafiken under covidmånaderna. Inget vetenskapligt, men ändå…
Inte kan det ju vara så att det är de som resten med kollektivtrafik som nu väljer bil och ger ökning, tyvärr har kollektivtrafiken inte haft sådant genomslag i Lidköping.

När redaktören tänkte ströva i stenbrottet på Kinnekulle visade det sig vara fullbelagt – först trodde redaktören att asfaltläggarna från England kommit. Men så var det inte. Det var gratiscampare.

Varför får personer som semestrat i andra länder utan vidare komma till Sverige och gå ut i samhället utan att kollas, samtidigt som svenska äldre – friska och krya – ska hållas i stort sett inlåsta?
Andra uppmanas att inte åka kollektivt. Men det gäller inte flygplan förstås, och särskilt inte länder med coronautbrott. Resande därifrån vill vi gärna ha hit utan att de kollas. Kanske det är dags att sätta galler för de äldres fönster också så att regeringen blir nöjd. Politikerna i riksdagen struntar ju fullständigt i den uppgift vi har valt dom till – att ha koll på regeringen.
Och journalister som ställer frågor hänvisas fram och tillbaka. Det är  ofta oklart vem som är ansvarig och har rätt att svara.
Det är något fel i systemet. Har vi en pandemi eller? Skamligt är ordet!

I över 50 år har redaktören arbetat i olika roller inom journalistik. Visserligen har pensionsåldern passerats, vilket redaktören på sätt och vis beklagar för det finns så oändligt många år av arbetsuppgifter. Lidköpingsnytt finns kvar, och det kommer den förhoppningsvis att göra många år till. De senaste veckorna har varit konstiga jämfört med tidigare år under de 50 åren. Så tyst, sådan brist på nyheter och evenemang, kan redaktören inte påminna sig ha varit med om förr. Läsare är det inte brist på. Juli är en nya månad med läsarrekord. Över 90.000 unika läsare!

Nu undrar vän av ordning om vi på Lidköpingsnytt, Joakim och redaktören, rullar tummarna. Icke. Flyttning pågår nämligen. Som vanligt vid flyttningar ska 75 procent till återvinning – saker som man en gång i tiden tyckt vara bra att ha. Nu är de här sakerna inte bra att ha längre.

Redaktörens  historia denna vecka är en sann sådan. På ett torg i staden mötte redaktören en lite flicka och dennes mamma. Flickan hade en lite dockbarnvagn hon intensivt sköt framför sig. Redaktören frågade lite försiktigt: Vem är du ute och går med?
– Tyst, dockan sover, blev svaret.

/God helg

2 kommentarer på “Hört på stan: Trängsel på flera sätt”

  1. Gunnel Larsson skriver:

    Sååå bra skrivet. Håller fullständigt med🤗

  2. Björn Smitterberg skriver:

    Måste göra en pudel – det blev inte 90..000 läsare – räkneverket stannade på 88.832.

Kommentarerna är stängda