Gå direkt till Nyheten (På lördag öppnar Lina Lygneroth utställning)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

På lördag öppnar Lina Lygneroth utställning

Publicerad onsdag, 29 juli 2020, 12:31 av Björn Smitterberg

På lördag visar Lina Lygneroth, keramiker och formgivare, flera av sin keramiska alster på en utställning i Keramiska Galleriet i Rörstrand.

Lina Lygneroth är inspirerad av former – bl a hos koraller – och har av detta skapat konstföremål – som i vissa fall kan användas som ljusstakar, men det är främst konstföremål på den här utställningen. Bruksföremål förekommer annars också i hennes produktion.

I flera år var Lina Lygneroth bosatt i Lidköping och var elev vid Formakademien. Så på ett sätt har hon kommit tillbaka till Lidköping. Hennes hemvist och ateljéadress är numer i Gökhem utanför Falköping.

Med en apparat kan Lina Lygneroth skapa långa rader av lera som i sin tur kan delas upp och användas till detaljer som blir till en helhet.Formerna ser hon överallt, hon har öga för naturens ovanliga former.

I en månad med början på lördag finns den här konsten på Keramiska Galleriet. Titta gärna även på konstnärens hemsida – klicka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *