Gå direkt till Nyheten (Länsstyrelsen i coronarapport till regeringen:
Ökad trängsel vid Vänerns bryggor och stränder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Länsstyrelsen i coronarapport till regeringen:
Ökad trängsel vid Vänerns bryggor och stränder

Publicerad onsdag, 29 juli 2020, 09:39 av Björn Smitterberg

– Förra veckan uppmärksammade vi tilltagande bekymmer med trängsel längs Västkusten. Denna vecka kan vi konstatera att problemet fortplantat sig till några kommuner vid Vänern. Vi får också in fler signaler om att efterlevnaden minskar överlag i länet.
Det här rapporterar Länsstyrelsen i Västra Götaland till regeringen i sin veckorapport.

Svenskarna börjar uppenbarligen tröttna lite grann på att leva efter coronaregler. Vi får nu in allt fler signaler från länets kommuner om minskad efterlevnad överlag. Det rör sig framför allt om hur vi möter varandra i offentliga miljöer. På torg, gator och liknande.
Precis som tidigare är det individer som brister, medan näringar och verksamhetsutövare tar sitt ansvar.

Tilltagande problem vid Vänern

Föregående vecka kunde vi berätta om tilltagande trängsel på bryggor, i restauranger och vid andra populära samlingsplatser längs Västkusten. Denna vecka rapporterar flera kommuner vid Vänern om liknande bekymmer, om än i något mildare ordalag.

Annat är sig likt. Knappt hälften av länets kommuner rapporterar om viss problematik med trängsel. En siffra i det närmaste identisk med föregående veckas. Och naturligtvis ökar problemen på krogar och restauranger med gästernas promillehalt. Det blir alltså fortsatt värre framåt natten.

En kommentar på “Länsstyrelsen i coronarapport till regeringen:
Ökad trängsel vid Vänerns bryggor och stränder”

  1. Håkan skriver:

    Var i spiken i helgen! Knökat med folk , -:katastrof!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *