Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: I bland blir man förb….)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: I bland blir man förb….

Publicerad fredag, 24 juli 2020, 14:10 av Björn Smitterberg

Hur många miljarder kostade den svenska delegationens resa till Bryssel den gångna helgen?
Antagligen den dyraste resan några svenska gjort. Det nämns siffror som 45 miljarder i årlig avgift – och går det bra för svensk ekonomi så stiger avgiften.

Innan förhandlingarna var det minsann stora ord om rättsstater, om lån och inte bidrag, om krav på rabatter. Sverige måste vara med och rädda euron – som vi valt att stå utanför.
Redaktören förstår om fackföreningsrörelsen tycker det var bra att bli av med Stefan Löfvén – han är en usel förhandlare redan då.

Redaktören brukar inte ge sig in på politiska frågor – men i det här fallet har det gått långt. Fattigpensionärerna får smulor av de pengar som Sverige nu ska bidra med till andra länder som hade betydligt skickligare förhandlare. För att inte tala om sjukvården, om forskningen och inte minst alla som behöver få starkare hjälp – fysiskt och ekonomiskt.

När det gäller det här med rättsstat så blev den svenska delegationen fullständigt nedmanglad av nationalisterna i länder som Polen, Ungern och Österrike. Det var verkligen en fjäder i hatten för den som vill ha sämre demokrati.

När det gäller jordbruksstödet kommer det att minskas. Det är helt OK att minska på stödet till vinodlare och sydliga bönder som vägrar att ta till moderna metoder. Men så blir det säkert inte.

En hälsokris har givit EU chansen att ställa om. Men i stället hyllar politikerna att inget gjordes för att förändra. Uselt.

I kommentarsfältet här på Lidköpingsnytt blommade kritiken ut mot att Sverige visat sig vara ett ett slapphänt land där givna löften saknar betydelse – här kan man lova guld och gröna skogar för att ge bort de tillgångarna.

Sommarvädret är dåligt. Det är EU:s fel.

Redaktören har hemestrat. Karlsborg var trevligt. Bilen ställdes på en parkeringsplats i centrum, alldeles nära kanalen. Därifrån gick en trevlig strandpromenad hela vägen till fästningen och därinne blev det också en rejäl vandring.

Nu i helgen väntar en kulturutställning på Tjörn. Om inte vädret blir för dåligt.

Dessutom ska det göras utflykt till Läckö slott en dag – dock inte i helgen. Men här finns ju utstlääningen som berätar om formgivaren Carl Harry Stålhane – som i år skulle fyllt 100.

Ja, det finnsatt göra här hemma. Man hade förstås hoppats på lite insatser föratt göra vyerna från ”utsiktsplatser” mer synliga. Den blommande Kinnekulle håller på att försvinna in i barrskog. Det är tur att några frivilliga håller liv i en del ängsmarker.

Ha en riktigt god helg, ta vara på de soliga ögonblicken.

Med tanke på EU-förhandlingarna och politiker finns ett passande ordspråk: Ett fel kan döljas genom närvaron av en dygd!

/God Helg

3 kommentarer på “Hört på stan: I bland blir man förb….”

 1. Ove Nordström skriver:

  Tumme upp!

 2. Nisse skriver:

  En annan hemestrar sen 2002 i Rackeby – ingen skillnad i år med andra ord,,,

 3. Niclas Mellgren skriver:

  .Men du att fackföreningarna skulle sänka svetsan .han har ju åkt i samma båt

Kommentarerna är stängda