Gå direkt till Nyheten (Veckorapport om corona i Västra Götaland)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 31 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Veckorapport om corona i Västra Götaland

Publicerad onsdag, 22 juli 2020, 09:07 av Redaktionen

Det märks att svenskarna tagit semester och sökt sig till populära semesterorter längs Västkusten. Där ökar nu svårigheterna med att kunna hålla fysisk distans. Samtidigt minskar trängselproblematiken i andra delar av länet. Det här rapporterar Länsstyrelsen i Västra Götaland till regeringen under vecka 30.

Veckans efterlevnadsrapport till regeringen är sannerligen blandad läsning.
Vi börjar med de goda nyheterna. Förra veckan rapporterade drygt hälften av kommunerna om viss trängselproblematik. Nu är det färre än hälften.

Orosmoln i väster

Samtidigt tornar orosmolnen upp i väster. Semestersvenskarna börjar nu samlas på våra klassiska semesterorter längs Västkusten. Där är det nu alldeles för trångt på bryggor, i restauranger och vid andra populära samlingsplatser.
Det kan exempelvis Tanums kommun vittna om.

Fler samtal i Göteborg

Göteborg rapporterar om allt fler samtal från allmänheten om trängsel och bristande efterlevnad. Att kommunen saknar möjlighet att agera på varningarna skapar ibland viss frustration hos anmälarna.

Fortsatt tryck i affärerna

Det instabila väderläget sätter fortsatt tryck på affärer, köpcentrum och serveringsställen. Vi söker oss helt enkelt inomhus för att kunna njuta av sommaren.

Här känns rapporterna igen från tidigare veckor. Verksamhetsutövarna gör oftast sitt för att besökare ska kunna följa myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Bristerna beror nästan alltid på enskilda individer.