Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Vad köpte jag?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Vad köpte jag?

Publicerad fredag, 17 juli 2020, 13:10 av Björn Smitterberg

Bruksanvisningar är besvärliga ibland.
Häromdagen köpte redaktören en fläkt, en kombinerad sak för värme och svalka av modernaste slag.

Noga valde redaktören en som är tillverkad i Europa, i Holland närmare bestämt. Redaktören har nämligen svårt för de kinesiska bruksanvisningarna. De är ofta skrivna med så ytterst små bokstäver så det behövs mikroskop med atomupplösning för att läsa även det som är med vårt alfabete.

Bruksanvisningen hade svensk del – men för redaktören som ofta betraktas som en fuskare för att artiklar publiceras först och korrekturläses efteråt p g a tidsnöd) – blev detta en överraskning. I Bruksanvisningen fanns det 23 regler att följa noga. 23 av dem har redaktören full förståelse för.
Men den 24:e; Värmefläkten får inte placeras på golvet när den är i bruk.
Det var ju just det redaktören ville – när det är lite kyligt om fötterna i den i övrigt solvärmda glasverandan. .
Om den nu ska värma  fötterna vill man ju att den fläktar lite varmt några minuter på golvet. Så undran är: Varför får den inte stå just på golvet.

På nästa sida finns en annan uppgift som gör redaktören förundrad. Här står nämligen hur apparaten ska rengöras.
Det står inte att det är en värmefläkt utan en massageapparat, vilket redaktören inte är ägare till.
Ja,se holländare…

Och så till att kommentera något om veckans innehåll i Lidköpingsnytt.


Självporträtt – grinig redaktör!

Det handlar mycket om corona. Redaktören har försvarat 70+ för att de skött sig så bra. Det har även Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och andra. Gruppen äldre har verkligen tagit smittoriskerna på allvar. Men i en kommentar är det en yngre person som kommit med påståendet att han alltid har en pensionär flåsande i nacken. Ja, han kanske skulle skynda sig lite då och själv medverka lite. Om en pensionär flåsar honom i nacken är det ju knappas 70-plussarn som har dålig kondis.

Varför skriver vi 70-plussare i stället för 70-plusare?

Redaktören gläds åt att det kommer nyheter som mitt i hela coronapandemin kommer några glada nyheter också. Det är ju en oerhörd lättnad att vi får åka till Tyskland. Eller?

En nyhet som redaktören själv gillade, och som även någon kommenterat positivt, är att en lastbilsförare stoppats av poliser för att han körde för närvarande framförvarande. Bra, det är synnerligen stressande med tunga fordon som kör så nära att man bara ser lastbilens bilmärke i ”grillen” i sin backspegeln.

Ibland blir det inte som man tänkt sig;
– Jag vill så gärna se blomsterbågen i stadsträdgården sa en bekant på besök. Hon hade sett bågen på bild på den elektroniskastora infotavlan vid infarten till Lidköping på 44:an.
Eftersom redaktören är en timid och hjälpsam själ sattes kursen mot Stadsträdgården, parkeringsplats fanns, massor av lekande barn, brist på soffor för äldre som vill vila med socialt avstånd, och till den stora häpnaden: Det finns ingen blommande båge över dammen i år!

Hoppas att semesterfirare, lantbrukare och alla andra nu får bättre sommarväder.

/God helg.