Gå direkt till Nyheten (Länsstyrelsens veckorapport om coronasmittan:
Flera kommuner har brister i efterlevnad)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 januari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Länsstyrelsens veckorapport om coronasmittan:
Flera kommuner har brister i efterlevnad

Publicerad onsdag, 15 juli 2020, 10:26 av Björn Smitterberg

 Så här ser efterlevnaden av rekommendationer, riktlinjer och råd för inrikesresor och sommaraktiviteter ut i Västra Götaland vecka 29 , enligt länsstyrelsens senaste rapport till regeringen.

Hälften av länets kommuner rapporterar fortfarande brister i efterlevnaden. De senaste dagarnas kyla har däremot förflyttat trängselproblematiken från badstränderna till affärer och köpcentrum. Det rapporterar Länsstyrelsen i Västra Götaland till regeringen under vecka 29.

Veckans rapport påminner i mångt och mycket om förra veckans. Drygt hälften av kommunerna rapporterar fortfarande brister i efterlevnaden. Med andra ord – det har varken blivit bättre eller sämre.

Vädret styr våra rörelser
Vädret styr som alltid hur vi rör oss under sommaren. Det i skrivande stund instabila vädret lockar människor från badstränderna, in i städerna. Museer och djurparker rapporterar om god följsamhet, medan affärer och köpcentrum upplever vissa problem med trängsel.

Bekymmer framåt natten
Serveringsställen har fortfarande bekymmer framåt natten. Verksamhetsutövarna sköter sig på det hela taget fortsatt utmärkt, men med ökat alkoholintag tenderar besökarnas respekt för social distansering avta.

Viss trängsel på några linjer
Kollektivtrafiken rapporterar om en nästan halverad mängd resenärer jämfört med motsvarande tid förra året. Läget är på det hela taget gott, men det finns fortsatt vissa problem med trängsel på och i anslutning till några särskilt populära linjer. Främst i Göteborg.