Gå direkt till Nyheten (Stor nedskräpning efter cruising)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 31 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stor nedskräpning efter cruising

Publicerad söndag, 05 juli 2020, 08:01 av Björn Smitterberg

Lördagskvällens och påföljande natts cruising drog till sig ännu fler bilar än på fredagen. Polisen i Lidköping bedömer att cirka 500 fordon var med. Framför allt användes parkeringarna vid Folkets Park och Läckögrillen. Flera deltagare var så unga att poliserna fick kör hem dom till föräldrarna. Andra avvisades.

Praktiskt taget alla åtgärder som poliserna fick vidta var kopplade till den spontancruising som det kallas när det sker utan ordnat tillstånd. Tillstånd finns förstås att alla som kör på gator och vägar.

Trafikpoliser gjorde 8 flygande inspektioner med olika påpekanden som följd. Ett fordon är i så dåligt skick att det blev omedelbart körförbud.

Poliser utfärdade 15 olika böter för felaktiga uppträdanden enligt trafikregler.

Ordningen försämrades vid 3-tiden. Då skrevs rapport om en misshandel, och fem personer omhändertogs för fylleri. Flera personer var så unga att de kördes hem till föräldrar, och flera an dra personer avvisades från platsen.

20 kommentarer på “Stor nedskräpning efter cruising”

 1. jan skriver:

  om polisen är smart ,så kan man ha en dialog med raggarna,,,men att förklara krig med dom är väl som att springa i motvind,,

 2. Efter öppnandet av pubarna i England läser jag i The Guardian att berusade personer inte klarar av önskvärd distansering. Surprise, surprise! Kan man anta att spontana och berusade ”cruisare” i Lidköping också visar denna oförmåga?

 3. Kristoffer skriver:

  Jag åkte förbi läckögrillen förut, fy helvete vad det såg ut!!
  Vilken jävla flathet av de styrande som bara låter sånt här fortgå.

 4. Malin skriver:

  Hur länge skall raggare, Polis och Kommunledning klara sig undan med att kalla cruisingen ”spontan”?
  Finns det inget tillstånd är den otillåten. Hur svårt kan det vara?
  Då är det väl läge att avbryta o skicka hem de s k motorintresserade. Varför tillåts dom åka runt o leva faen o störa nattsömnen för icke intresserade? Den sista lämnade den invanda PBM-slingan 04.00 i morse!
  Om igen, vi har en pågående pandemi med regler/lagar om hur vi skall förhålla oss för att förhindra smitta. Gäller inte det alla?
  Kommunen vill ha tips om restauranger som bryter mot gällande regler men ser helt genom fingrarna nr det gäller raggare.
  Logik?? Det finns ingen!
  Andra kommuner klarar av att sätta ner foten och stoppa skiten, men inte Lidköping. Varför?
  Nedskräpningen skall vi vara med att betala i vanlig ordning.
  Till sist, dessa cruisingar tror jag inte har så mycket med motorintresse att göra, utan som ett ljushuvud uttryckte sig ”vi är här för att supa”.

 5. RGR skriver:

  Politikerna har satsat väldigt mycket pengar och stor personlig prestige på att lansera Lisch som en bilisternas stad.

 6. Alvina skriver:

  Ja, det är ett jäkla daltande med dessa individer. Om viljan fanns, så skulle det inte vara så svårt att stoppa. Men…Lidköpings kommun verkar tycka det är bra reklam eller? Hade man inte dragit hit powermeet från första början, så hade man sluppit detta.

 7. Kalle skriver:

  Tycker raggarsvinen gång på gång visat bristen på ens en gnutta IQ innanför pannbenet. Att ens bära skräpet till en papperskorg är ju i ett normalfall svårt nog, så varför ska vi tro att de skulle klara av att lyssna på en enkel instruktion om social distansering och klarar av att ta ansvar nu?

 8. Petra Kroon skriver:

  Kan bara hålla med i allt Malin skriver!
  Som boende längs slingan är det för jävligt att ha detta åkande 3 kvällar fram till 03-04 på morron även om det är ”spontant” eller organiserat är det lika jobbigt !!

 9. Lidköpingsbo skriver:

  Vilka haitiska kommentarer. Verkar ha varit en helt vanlig festhelg. Fem ”fyllerister” brukar väl oftast även vara resultatet på lönehelg/midsommar/påsk/nyår ? Om inte fler. Jag tillhör inte någon raggarkultur men undrar varför detta aggressiva påhopp? Var är bilderna på extrem nedskräpning? För övrigt räcker det att titta runt återvinningsplatserna en vanlig vardag. Där skräpar Svensson varje dag.

 10. abpot skriver:

  -Detta återkommande fenomen i Lidköpings kommun lär vi medborgare i kommunen få leva med. Lidköping är ju en fristad för de motorburna individerna. Den lokala ordningsmakten visar inte något intresse för att försvåra saken i sig heller då de tycks anse att det inte är ett ting att greppa tag i. Vad Polisen finner vinning till att låta det hela få lov att vara förstår jag dock inte men faktum är att de så gör….

 11. Lunnarn skriver:

  Lidköpings kommunfullmäktiges ledamöter kanske skulle städa efter sina telningar?

 12. alvina skriver:

  Svar till ”Lidköpingsbo”. Jag vet inte vart du bor eller om du är frånvarande under dessa kvällar? Det är INTE som en vanlig festkväll. De hann väl inte ta fler fyllerister. De här individerna har inget folkvett, ett jäkla oväsen, inne på privata fastigheter och uträttar sina behov, respekterar varken allmänhet, polis eller avspärrningar. Det värsta är iaf det oväsen dessa lyckas prestera. Ingen hänsyn till att folk har småbarn eller hänsyn mot äldre eller sjuka. Det är bara under cruisingar detta pågår – inte under vanliga helger. Svineri utan dess like. Men Lidköpings kommun vill ju vara ”välkomnande”. Ja, då vet folk att i Lidköping är det helt ok att göra som man vill utan tillstånd – undrar om det gäller vanliga Svensson också? Troligtvis inte…

 13. Ove Nordström skriver:

  Någon som varit på torget tidig nyårsdagsmorgon?

 14. matilda skriver:

  men snälla vilka påhopp hade de funnits fler papperskorgar kanske folk hade använt dem men nu finns de inga papperskorgar och då blir de att folk slänger skräpet på marken. dessutom kan väl dem få ha lite kul det är inte så att det är sånt här varje helg och då tycker jag att då kan de väl få vara lite stökigt när de väl händer. sedan håller jag med om att det är opassande med tanke på pandemin men tycker fortfarande inte att folk har rätt att göra på hopp på just ”raggare” de finns gott och väl andra idiotiska människor.

 15. Gurkan skriver:

  Tror dessvärre inte att detta klientel bryr sig om det finns tillstånd eller ej. Ligger det inte i kulturens natur att vara emot systemet? Att skylla på kommunen för att denna inte gör något. Vad är det kommunen ska göra? Förbjuda bilar som är äldre än 30-40 att få komma in i kommunen? Det går såklart inte. Inte heller förbjudet att köra bil någonstans i Sverige. Inte heller i Lidköping. Stör dessa bilar och individer så är det en fråga för polisen! Sluta tro att kommunen kan stifta egna lagar! Dessutom har det åkt runt raggarbilar så länge jag kan minnas i stan på kvällar och helger. Även om de är fler idag.

 16. Lunnarn skriver:

  Ove Nordström,verkligen en lågvattenjämförelse.

 17. Kristoffer skriver:

  Svar till Matilda.
  Du har precis öppnat en ny värld för mig…
  Vi är ofta ute och går med barna med allt vad det innebär, blöjor, festisar bullpåsar osv.
  Jag har aldrig tänkt på att jag inte behövt knöka in allt skräp under vagnen utan bara kunde släppt det på marken istället…

 18. Robert skriver:

  @matilda: Om jag är ute och soptunna saknas, inte sjutton slänger jag skräpet på marken. Då tar jag med det tills jag har möjlighet att slänga det. Oerhört dålig ursäkt.

  Överlag har jag ganska stora problem med raggarkulturen och dess behov av att nöjesköra tvivelaktiga motorfordon. All form av nöjeskörning av miljökritiska fordon bör såklart undvikas. Det gäller visserligen lika mycket vattenskotrar, fritidsbåtar och husbilar som raggarbilar. Måste jag inte använda bilen för att förflytta mig från A till B, då får den stå. Sunt förnuft.

 19. Petra Kroon skriver:

  ”Matilda” finns det inga papperskorgar får man väl ha kvar skiten och skräpet i sin bil och slänga det hemma…att det saknas papperskorgar rättfärdigar inte att man bara kan slänga det på backen!!
  Tycker det ska gälla vare sig det är cruising eller nyårsfirande, ta hand om skiten efter dig, så enkelt är det!
  Sunt förnuft!

 20. RGR skriver:

  Bor man i centrum får man räkna med en del stök och oväsen. Det är inte rimligt att stadslivet ska dö ut för att några boende oroar sig för hur buslivet påverkar värdet på deras bostadsrätter. Men man borde ändå kunna ställa lite krav. Och att raggarna plockar upp efter sig är då ett bra ställe att börja på…

Kommentarerna är stängda