Gå direkt till Nyheten (Extra torgdagar i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Extra torgdagar i Lidköping

Publicerad torsdag, 02 juli 2020, 15:17 av Redaktionen

Från och med nästa fredag och till den 28 augusti kommer Lidköping att få extra torgdagar.

I hundratals år har det varit handel på Nya stadens torg onsdagar och lördagar. På senare år har det kompletterats med torghandel inför vissa större helger.

Nu har det blivit klart att Lidköpings kommun upplåter mark på torgets östra del för handel med närproducerade varor. Idén kommer från handlare i centrum. Syftet är att på ytterligare ett sätt knäcka motgångarna med coronaviruset.

– Det var snabba beslut och kommunen, Tillväxt och Destination Läckö-Kinnekulle har hjälpts åt att ro insatsen i hamn. Anmälan är öppen och den 10 juli förväntas det nya konceptet ”Torgfredag” dra igång. Erbjudande har gått ut till lokala handlare och företagare i Lidköpings kommun, med särskilt inriktning på lokala producenter av livsmedel och hantverk, sägs i ett pressmeddelande från Destination Läckö-Kinnekulle.