Gå direkt till Nyheten (Bandy: SM-finalerna 2021 spelas på Studenternas i Uppsala)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bandy: SM-finalerna 2021 spelas på Studenternas i Uppsala

Publicerad torsdag, 02 juli 2020, 17:34 av Redaktionen

För 26:e gången i modern tid avgörs SM-finalerna i bandy på Studenternas i Uppsala. Lördag 20 mars 2021 spelas den kommande säsongens finaler.

– Att få möjlighet att spela bandyfinalerna i Uppsala även år 2021 känns bra. Vi är glada att vi från Svenska Bandyförbundet och Uppsala kommun med fortsatt gott samarbete kan erbjuda ännu en klassisk final på Studenternas, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

– Skälet till att beslutet dröjt beror på den coronasituation vi varit i och är i. Vi har också utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen. Men vi är nöjda att vi har nått en uppgörelse för 2021, samtidigt kommer Bandyförbundet påbörja en utredning om finalernas framtid. Vi måste ta hänsyn till det varmare klimatet, eventuella förändringar på Studenternas och möjliga behov av att förlänga vår säsong.

Studenternas bandydel ska eventuellt genomgå en om- och tillbyggnad där många parametrar är osäkra inför de närmaste åren. Detaljerna kring detta behöver utkristalliseras innan ett långsiktigt avtal sluts.

– Efter årets uteblivna bandyfest till följd av coronapandemin är jag glad över att vi kan välkomna bandyfinalen till Uppsala nästa år. Vi har skrivit ett ettårsavtal mellan Svenska Bandyförbundet och Uppsala kommun, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.