Gå direkt till Nyheten (Satsar på växande Lidköpingsföretag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 november 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Satsar på växande Lidköpingsföretag

Publicerad tisdag, 30 juni 2020, 07:01 av Redaktionen

Fortsättningen av projektet Företagsrevitalisering i Skaraborg får finansiering på nästan en miljon kronor.
Projektet syftar till att få små och medelstora företag att börja växa igen. Tillsammans med Tillväxt Lidköping kommer Högskolan i Skövde identifiera stödbehov hos Lidköpingsföretag.

Projektet Företagsrevitalisering i Skaraborg har pågått sedan 2017. Projektet har haft som syfte att ”förnya företag”, vilket handlar om att få fler stabila företag att vitalisera och börja växa igen. Nu finansieras fortsättningen av projektet med 950.000 kronor från Sparbanken Lidköping. Syftet är att gå vidare till ett djupare samarbete med företagen i Lidköping.

– Nu kommer vi att uppdatera en tidigare kartläggning baserad på årsrapporter 2016. Sedan, tillsammans med Anna Sundbom (VD för Tillväxt Lidköping), kommer vi att göra företagsbesök till företag med potential att återupplivas eller som redan är i en vitalisering för att identifiera stödbehov under tillväxten. säger Christian Jansson, lektor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde.

– Vi hoppas att fler av Lidköpings stabila företag får möjlighet att gå in i nya tillväxtfaser med de stöd och aktiviteter som erbjuds i projektet, säger Anna Sundbom, VD för Tillväxt Lidköping.

Projektet drivs av Högskolan i Skövde, tillsammans med Tillväxt Lidköping. Nu planeras ett samarbete med andra som agerar för stöd i Skövde, särskilt Connect West, men också Skaraborg Invest, Almi, IDC West för att förmedla det stöd som företagen behöver.

___________________________
Källa: Högskolan i Skjövde