Gå direkt till Nyheten (EU-medel säkrar modernisering för hästar i Götene)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

EU-medel säkrar modernisering för hästar i Götene

Publicerad måndag, 29 juni 2020, 12:44 av Björn Smitterberg

Länsstyrelsen Västra Götaland beviljade Götene Ryttarklubbs ansökan om projektstöd för Energieffektivisering i ridanläggning.  Projektstödet för investeringar i idrotts- och fritidsanläggningar är en del i EU:s landsbygdsprogram.

Projektbudget för hela investeringen är 658.063 kr. Götene kommun beviljade 25% medfinansiering i höstas.

Götene Ryttarklubb sökte detta projektstöd i landsbygdsprogrammet för att kunna energieffektivisera ryttarklubbens anläggning. Investeringen bidrar till att ryttarklubbens anläggning blir en säker och modern idrotts- och fritidsanläggning. Att energieffektivisera är en del i arbetet att utveckla anläggningen, samtidigt som det bidrar till en ökad trygghet (ny belysning runt anläggningen) och minska kostnader för ryttarklubbens energiförbrukning.

Det är fantastiskt roligt att vi får det här bidraget och vi därmed kan energieffektivisera vår ridanläggning! Det är en viktig pusselbit i vårt utvecklingsarbete, säger Tina Hägnander, ordförande i Götene Ryttarklubb.

_______________
Pressmeddelande