Gå direkt till Nyheten (Nytt gruppboende öppnat i Götene)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt gruppboende öppnat i Götene

Publicerad fredag, 26 juni 2020, 08:23 av - Inskickat material

På Mariestadsvägen i Götene finns nu 6 nya lägenheter för personer med funktionsnedsättningar. Det nya gruppboendet ligger i en naturskön omgivning men fortfarande centralt och nära till allt som Götene har att erbjuda.

Boendet är på ett plan och ligger omgiven av en kyrka, parkområden och andra hyreslägenheter. Runt boendet löper en traditionell men helt ny gärdsgård. Detta blir Emrahus fjortonde LSS-boende, men enligt Per på Ambea det bästa.

– Vi är väldigt glada för ett fortsatt samarbete. Detta är fjärde huset vi gör ihop och jag skulle nog vilja säga att detta är det finaste vi har. Det är ett jättefint hus i en fantastisk miljö. Som smålänning blir jag såklart extra glad att det är en riktig gärdsgård, säger Per Gunnarsson, affärsutvecklare på Ambea.

Något annat som sticker ut är den lilla röda ladan på tomten. Den har tidigare varit systembolag i Götene och är kulturmärkt. Därför fick den inte rivas. Istället har den renoverats och kommer användas som förråd åt hyresgästerna och verksamheten.

Inuti boendet finns, förutom de sex lägenheterna, även ett gemensamt allrum och kök, tvättstuga och personalutrymmen. Alla lägenheter har fullt utrustat kök, stort och rymligt badrum och egen uteplats. På dagen för invigningen är en lägenhet stylad av en inredare, resten av boendet står tomt och redo för inflyttning.