Gå direkt till Nyheten (Ny skostrejk för klimatet)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 06 december 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny skostrejk för klimatet

Publicerad fredag, 26 juni 2020, 15:49 av Redaktionen

Flera i miljöfrågor engagerade genomför på lördagen ny ny skostrejk. den hålls på Iqbals torg med start 11,30.

Bilden är från den första skostrejken.

____________________
Läs om skostrejken 30 maj – klicka

12 kommentarer på “Ny skostrejk för klimatet”

 1. Medborgare skriver:

  Har man inget bättre med sin tid så. Det finns massor med skräp i våra skogar och diken, eller mcdonlaspåsar från EPAtraktorer på gator och torg. varesegod plocka.

 2. HGW skriver:

  …MP fick ju i gång ett oljekraftverk igen….för dom stängde ett kärnkraftverk….ni som har elbilar…haha.

 3. redaktören skriver:

  Till Medborgare:
  Det handlar om skor i stället för människor vars deltagarantal ju är begränsat. Det låter som du hör till gruppen som inte fattat att pandemin är här. Och om du inte vill demonstrera för klimnatet så tar du medvetet mycket stora risker.

 4. Medborgare skriver:

  Och redaktör låter som nån som tror att några skor ska förändra nått? Lever redatörn drömmar? Redaktören borde ut och plocka i skog och mark om hen vill göra skillnad.

 5. RGR skriver:

  Bra initiativ! Det är fint att det i alla fall finns några med miljömedvetande och med en ansvarskänsla inför kommande generationer här i bilismens och fossilkapitalets Mekka.

 6. Björn Smitterberg skriver:

  Medborgare: Det kallas engagemang. Svårt ord.

 7. Medborgare skriver:

  Radaktörn här under annat namn verkar gå hårt på personangrepp, ett kladdigt Vänstergrepp. Näväl redakörörn, förlara då var några stinkande skor vid torget ska göra nån skillnad för miljökampen i världen? En redig promenad med gott avstängd 1,5 meter minst, sopsäckar, rensa diken och skogar från almännt bös torde ge mer effekt. Men det är väl får svårt för tangerborsriddare som redaktörn

 8. Thobias skriver:

  Sitter hemma och känner ansvar. Utan att träffa människor och utan att skräpa ner. Ha så kul.

 9. RGR skriver:

  Medborgare: Nu väntar vi alla på att du ska gå före och visa vägen genom att själv ge dig ut i vägrenen och plocka skräp.

 10. Leif Johansson skriver:

  Bara för några har ett ”engagemang” behöver väl det inte alltid vara av godo? Det är väl inte straffbart att ha annan åsikt?

 11. Björn Smitterberg skriver:

  Så rätt, varför är det fel att visa engagemang? Oavsett vad man engagerar sig för – det var just min mening. Debatten började faktiskt med att en person tyckte det var illa med skostrejk och att det var skräp i skogen. Det ena förtar inte det andra engagemanget.

 12. RGR skriver:

  Man ska inte se skostrejken i Lidköping som en isolerad företeelse. Den är en liten del av en stor global rörelse för klimaträttvisa. Som isolerade företeelser har ingen av de klimataktioner vi ser runt om i världen någon som helst betydelse, men tillsammans blir de en mäktig kraft.

  Att högern i Lidköping känner sig hotade och svarar med desperata hån måste vara ett gott betyg.

Kommentarerna är stängda