Gå direkt till Nyheten (Musiker från Värmland sprider sommarkänsla i Nicolaikyrkan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Musiker från Värmland sprider sommarkänsla i Nicolaikyrkan

Publicerad fredag, 26 juni 2020, 07:22 av - Inskickat material

På söndag är det ”Musik i Sommarkväll”  i S:t Nicolai kyrka. Då kommer spelmännen Pasi Pasanen och Per-Thomans Eriksson att medverka med nyckelharpa, dragspel, fiol och sång och göra ett fintstämt musikprogram med med visor, folkmusik och klassiska toner, under rubriken ”Finnskogsvindar över Änglamarken”

Musikerna kommer från Värmland , där Pasi bor i Karlstad och arbetar som lärare på Musikgymnasiet och som dragspelslärare på Kulturskolan, samt medverkar flitigt i olika grupper i varierande genrer. Per-Thomas är riksspelman och stråklärare på Kulturskolan i Torsby, leder spelmanslaget i Sunne och spelar även han i blandade konstellationer.

Duon var i okt/nov 2019 på en lyckad turne’ till Kanada och USA, där de bl.a medverkade i Skandia Folkdance Society’s 70-årsjubileum, föreläste på Universitetet om kulturtraditioner samt hade låtkurser och spelade till dans, även i Vancouver och Portland, Oregon.

Det är fri entré men platserna är begränsade därför finns det ett system med 45 st gratisbiljetter som finns att hämta i samband med Nicolaikyrkans öppettider.

Musikerna säger om sitt program att ” Finnskogsvindar kan både värma och ge svalka, och med historiens vingeslag kan man både landa och ta sig en hisnande flygtur i tonernas levande magi…”. Arrangör är Lidköpings församling