Gå direkt till Nyheten (Åtalas för utpressning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Åtalas för utpressning

Publicerad torsdag, 25 juni 2020, 16:22 av Redaktionen

Fyra personer, två män och två kvinnor, åtalades i dag för att dels enskilt och dels i samförstånd med varandra pressat olika personer på pengar. I något fall litet belopp, i andra stora belopp på upp till 95.000 kronor.

Utpressningen har bestått i att de fyra påstått att den drabbade skulle ha köpt sexbilder av minderåriga på nätet. De hade själva lagt ut bilder på en ung kvinna och kunde kontrollera vilka som var inne och tittade. Bilderna fanns på KiK. I något fall rör det sig om en mamma till en minderårig som fått veta att sonens liv skulle hängas ut på internet och att släktingar skulle få veta.

I några fall har man också hotat med att MC-gäng ”skulle komma på besök”.

I stället har poliser underrättats och utredningen har nu givit resultat. En av de inblandade kvinnorna som varit särskilt aktiv har varit häktad över en månad. Polisen har bl a lagt beslag på de nu åtalades telefoner och därmed kunnat följa hot och meningsutbyten.

Bland åtalspunkterna finns även penningtvätt.

En av de drabbade kräver skadestånd på nära 125.000 kronor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *