Gå direkt till Nyheten (Statligt stöd ska täcka vita fläckar på laddstationskartan)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 26 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Statligt stöd ska täcka vita fläckar på laddstationskartan

Publicerad söndag, 21 juni 2020, 17:54 av Redaktionen


Regeringen har beslutat om en förordning för utbyggnad av publika laddstationer för snabbladdning av elfordon. Syftet med stödet som aviserades i budgeten för 2020 är att säkerställa en grundläggande tillgång till sådan laddinfrastruktur i hela landet. Regeringen har avsatt 50 miljoner kronor per år i tre år för stödet. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Förordningen innebär att statligt stöd får lämnas för investeringskostnader för utbyggnad av publika laddstationer för snabbladdning av elfordon i anslutning till större vägar. Syftet med stödet är att täcka de ”vita fläckar” på laddinfrastrukturkartan där sådana publika laddstationer annars inte byggs.

Förordningen träder i kraft den 1 augusti och anger att Trafikverket utifrån behovet av en ändamålsenlig fördelning av publika laddstationer ska bestämma för vilka sträckor som det är möjligt att söka stöd. Med större vägar avses det funktionellt prioriterade vägnätet som det beskrivs i Trafikverkets nationella vägdatabas, NVDB.

_____________________
Källa: Regeringen

4 kommentarer på “Statligt stöd ska täcka vita fläckar på laddstationskartan”

 1. nisse skriver:

  Och då vi har en sund och rättvis regering finansieras det av höjd skatt på elfordon… eller hur?

 2. Tommy skriver:

  Det ska givetvis finansieras av alla diesel o bensinbilsägare som bidragit till en stor del av utsläppen, viktigt att underlätta för oss som kör elbil och öka antalet elbilar i trafiken. Elbilar ska alltid vara i princip skattebefriade.

 3. Nisse skriver:

  Det innebär att trafikens offer lämnas därhän, och att vägunderhållet upphör när förbränningsmotorerna försvunnit – bra tänk där, Tommy!

 4. Anders skriver:

  @Tommy. Tror du ja! I takt med att skatteintäkterna minskar från vanliga fordon så måste staten hitta nya mjölkkor. Det pratas redan om att införa trängselavgift som en post på elräkningen.

Kommentarerna är stängda