Gå direkt till Nyheten (Föreslår tak av solpaneler över Isstadion i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Föreslår tak av solpaneler över Isstadion i Lidköping

Publicerad Tuesday, 16 June 2020, 15:15 av Björn Smitterberg

Ingemar Sixtensson, känd bandyprofil och företagare i Lidköping föreslår nu att kommunen bygger över utomhusbandy-anläggningen i Lidköping med ett tak av solceller. Han hänvisar bl a till den satsning som ska göras på Billingen.

Skisserna är tagna just ur Billingeprojektet.

– Låt Lidköpings Isstadion få tak och väderskyddsväggar, skriver Ingemar Sixtensson i sitt förslag.

– De kan användas för att generera energi och på sikt geett ekonomiskt överskott samtidigt som klimat och miljö påverkas positivt.

Ingemar Sixtensson sticker inte under stol med att det skulle vara fördel för idrott – issäsongen utomhus skulle förlängas och man skulle slippa problem med bl a regn och stark sol.

Bilden är ur Ingemar Sixtenssons förslag och är hämtat från ett motsvarande projekt i Skövde.
Bilden är klickbar till större format. 

– Mer tid för spontanåkning, samtidigt kan planen användas för fotboll under isfri säsong. Det kan också bli plats för konserter, mässor, bilträffar och andra evenemang – skulle komplettera Sparbanken Lidköping arena och Ågårdens Idrottsarena strax intill-

– Det finns stor potential.

Ingemar Sixtensson som är engagerad i Lidköpings AIK bl a, men även i bandy som helhet, vill att kommunen för hans förslagvidaregenom en utredning.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Robert
Gäst
Robert
16 June, 2020 04:20

Fanns det inte ett förslag för några år sedan att rusta upp bandyarenan, som mer eller mindre var helt EU-finansierat och sedan gick i stöpet pga att den drivande i frågan gick i pension?

Vill man ens veta räkningen för nuvarande aggregat för att hålla is under dessa vintrar? Det räcker nog inte med solpaneler, hela systemet måste bytas ut. Frågan är om sporten Bandy och dess tynande framtid är värd dessa dyra investeringar.