Gå direkt till Nyheten (Avslag på utlopp i Lidan ska analyseras)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 05 december 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Avslag på utlopp i Lidan ska analyseras

Publicerad måndag, 15 juni 2020, 17:59 av Björn Smitterberg

I fredags kom beslutet i Mark- och miljödomstolen i Vänersborg: Domstolen är liksom tidigare länsstyrelsen tveksam till att släppa det renade vattnet i Lidan.

Det är risken för ammoniak som är haken.

Det renade vattnet från det planerade nya reningsverket är renare än det som nu släpps ut – men det krävs ett modernt tillstånd. Och här finns tveksamheter. Resultatet kan bli att ledning måste grävas ned. Vissa politiker i  kommunfullmäktige har i dag uttalat att man ska backa och analysera domstolens besked grundligt, andra vill att analyserna med kostnader och allt ska ses över liksom alternativen.

– Nu ska vi i första hand analysera vad domstolen skrivit, sa Kent Folkesson, (c), ordförande i Teknisk Servicenämnd.

3 kommentarer på “Avslag på utlopp i Lidan ska analyseras”

 1. Fundersam färskvattenkund skriver:

  Det märkliga i kråksången är att det orenade vattnet får dras i rör på botten av Lidan. Hur ha koll på om det läcker eller av någon anledning rören skulle gå sönder. Då rinner det orenade vattnet ut i Kinneviken där det är intag till färskvatten till hela Lidköping. Blir det en ny pandemi med kokande av vatten för att hålla sjukdomar borta

 2. Fundersam skriver:

  Anal-yseras låter ju rimligt i sammanhanget. ;-)

 3. Anders skriver:

  Anlägg en del våtmark i anslutning till reningsverket, så kan väl det renade vattnet rinna ut i Svartebäcken och Brantabäcken, så blir det lite flöde i de vattendragen också.

Kommentarerna är stängda