Gå direkt till Nyheten (Snabb spridning av covid-19 i Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Snabb spridning av covid-19 i Skaraborg

Publicerad fredag, 05 juni 2020, 11:41 av Björn Smitterberg

Skaraborg står för den största ökningen av nya smittade av coronavirus och utvecklad covid-19 i hela Västra Götalandsregionen. Det framkom vid dagens pressmöte om coronasmittan i regionen.

Nästan allt som har med smittan och sjukdomen att göra redovisas i statistik och tabeller, här nedan är några. Vad som inte framkommer här äratt antalet tester ökat kraftigt i regionen. Man har även gjort en uppdelning av äldre. Man redovisar inte bara 70+ utan 70-79 rör sig, 80-89 för sig 0ch 90+ för sig. Det visar sig att spridningen av sjukdomen i alla de grupperna minskar – det är i stället ökning av andra, yngre grupper.

Smittskyddet påpekar att spridningen i samhället är mycket stor och att det kan finnas över hundratusen smittobärare i regionen. Senast konstaterade siffra är 6833 fall, varav 582 har avlidit. Statistiken pekar dock på att uppemot 20 gånger så många kan ha haft eller har smittan.

Sjukhuset i Skövde hade i på förmiddagen 39 inlagda med konstaterad covid-19. En liten minskning från igår.