Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Luftjobb)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Luftjobb

Publicerad fredag, 05 juni 2020, 12:20 av Björn Smitterberg

Det som sprids i luften är inte alltid hälsosamt – inte minst i coronatider.
En läsare tycker redaktören är gnällig när det påpekas att armlängds avstånd gäller från axel till långfingerspets. En tumnagel är inte tillräckligt avstånd i coronans tidevarv.

Kanske är det något som nu yngre blir varse allt mer – för coronaviruset sprids snabbt i grupper som inte är 70+. De äldre utgör en allt mindre grupp nu, och i stället visar provtagningarna att det troligen finns tusentals smittospridare som går omkring på gator och torg.

Coronan ligger i luften, kan man säga om man är lite slarvig.

Flera tidningar har den senaste tiden börjat ifrågasätta varför vi har  landshövdingar. Redaktören som arbetat nära landshövdingar några gånger vet att en del av dem verkligen arbetar för sin lön, medan andra föredrar att göra av med skattepengarna på representation, invigningar och andra trevligheter.

Behövs verkligen landshövdingarna? Ja vår landshövding i Västra Götaland har den senaste tiden arbetat hemifrån med en statlig utredning som inte har ett dugg med länet att göra. Är landshövdingar bara sådana som blivit över, en slags reträtter när bästföre-datum passerat? Låtsasjobb? I ett veckovis återkommande brev om coronakrisen säger landshövdingen i princip inget, inte något som redan andra sagt. Det är ett slags referat. Varför detta brev, länsstyrelsen har mängder med viktig information att berätta, så varför ett coronabrev varje vecka?

Intressant är också hur börsens värde utvecklas medan börsen är stängd! Kanske dags att sluta med de högavlönade på börsgolven.

Ett annat luftjobb – i en helt annan mening – redovisar  forskaren Ulf Ellervik, kemiprofessor i Lund, i en artikel i Forskning.se. Människans behov av lukter spelar stor roll för kontakter människor emellan, medan det i naturen har helt andra betydelser. det är en intressant artikel om bl a parfymer.

Den kyliga dag det i dag är påminner om hur fort vi vänjer oss. För några månader sedan gladdes vi när temperaturen steg över tio grader. I dag är det inte mer än 15 och redaktören fryser på sin veranda. Men det kommer nog mer sol. Bara inte regnet slagit sönder de blommande rododenrumblommorna då.

Trevlig helg. Tänk på Sverige. Bäst på demokrati! (?)