Gå direkt till Nyheten (Trots rekommendationerna – aktivare uteliv i Västra Götaland)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juli 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trots rekommendationerna – aktivare uteliv i Västra Götaland

Publicerad torsdag, 04 juni 2020, 14:56 av Nyhetstjänsten Newsworthy


Ny data från Google visar att invånarna i Västra Götalands län rör sig mer på kaféer, restauranger och i affärer än tidigare.

Orkar folk i Västra Götaland hålla i den sociala isoleringen? Med hjälp av data från Google kan vi mäta hur besök till olika typer av platser har förändrats på senaste tiden, jämfört med innan pandemin.

Googles senaste siffror, som publicerades nyligen och som sträcker sig till och med fredagen den 29 maj, visar att invånarna i Västra Götaland rörde sig mer på kaféer, restauranger och i affärer mellan den 23 maj och den 29 maj än veckan innan, men fortfarande mindre än innan pandemin bröt ut.

Google-rapporten använder en fem veckors-period i januari och februari som referens. Jämfört med den referensperioden var det mellan den 23 maj och den 29 maj 6 procent lägre aktivitet på kaféer, restauranger, köpcentra, biografer och bibliotek i Västra Götaland.

Veckan innan var motsvarande siffra −11 procent. Vi ser med andra ord mer aktivt uteliv än för en vecka sedan.