Gå direkt till Nyheten (Skaraborgs Sjukhus söker bröstmjölkdsdonatorer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skaraborgs Sjukhus söker bröstmjölkdsdonatorer

Publicerad lördag, 30 maj 2020, 08:51 av - Inskickat material


Neonatalavdelningen vid Skaraborgs sjukhus i Skövde börjar få ont om donerad bröstmjölk.

Sjukhuset efterlyser därför fler donatorer, för att säkerställa att mjölken inte tar slut inför sommaren.

På Skaraborgs Sjukhus neonatalavdelning vårdas sjuka och för tidigt födda barn. På avdelningen finns lager med donerad bröstmjölk som kan ges till de allra minsta patienterna. De lagren behöver nu fyllas på. Än är lagren inte slut, och inget barn riskerar att bli utan mjölk.

Men eftersom den donerade bröstmjölken bara står sig i sex månader, är det viktigt att alltid ligga steget före.

Därför efterlyser man nya givare redan nu.

– Det är viktigt att se till att mjölken räcker under hela sommaren, särskilt eftersom man inte kan ge något annat än bröstmjölk att ge till de här små patienterna, säger Sofia Lans, enhetschef för neonatalavdelningen vid Skaraborgs Sjukhus.

För att donera bröstmjölk ska du bland annat vara fullt frisk och ha ett barn som inte är äldre än tre månader. Även under covid-tider kan du donera mjölk. Det viktigaste är att du som mamma är frisk. Den som vill bli givare är välkommen att kontakta Skaraborgs Sjukhus neonatalavdelning på telefonnummer: 0500-43 19 28 för att få all nödvändig information.