Gå direkt till Nyheten (Jazzade på Vara-gator)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jazzade på Vara-gator

Publicerad Friday, 29 May 2020, 14:02 av - Inskickat material

På torsdagen hördes tonerna av glad och svängig jazzmusik i och runt Vara. Jazzorkestern Bohuslän Big Band tågade genom Badhusparken och stannade till på ett par olika äldreboenden i Vara och Stora Levene för att sprida musikalisk glädje. De hann också med spontanbesök i trädgården hemma hos familjen Adolfsson/Frid och paret Skaar/Lidén.

Bohuslän Big Band startade sin jazziga parad i Badhusparken och fortsatte sedan till äldreboendet Stenkilsgården i Stora Levene samt Södergården och Östergården i Vara. Det gick inte att ta miste på entusiasmen hos den glada publiken som applåderade stort. Publiken deltog så klart på säkert avstånd.

Under eftermiddagen blev det också ett spontanbesök i trädgården hos barnfamiljen Adolfsson/Frid och paret Skaar/Lidén utanför Stora Levene.

– Det här besöket var väldigt uppskattat! Vi har verkligen saknat att höra musik live. Vi längtar efter att gå till konserthuset igen, säger familjen Skaar/Lidén.

Musikern i Bohuslän Big Band var glada över att få spela igen efter ett uppehåll, då alla vårens planerade konserter blivit uppskjutna.

– Nu när vi inte kan ha konserter i konserthuset, så får vi helt enkelt ta konserterna till publiken”, säger Ida Jarlgren, producent för Bohuslän Big Band.