Gå direkt till Nyheten (Corona: Nya data visar att västgötar rör sig mer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juli 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Corona: Nya data visar att västgötar rör sig mer

Publicerad torsdag, 28 maj 2020, 13:48 av Nyhetstjänsten Newsworthy

Ny data från Google visar att invånarna i Västra Götalands län rör sig mer på kaféer, restauranger och i affärer än tidigare.

Orkar folk i Västra Götaland hålla i den sociala isoleringen? Med hjälp av data från Google kan vi mäta hur besök till olika typer av platser har förändrats på senaste tiden, jämfört med innan pandemin.

Googles senaste siffror, som publicerades nyligen och som sträcker sig till och med torsdagen den 21 maj, visar att invånarna i Västra Götaland rörde sig mer på kaféer, restauranger och i affärer mellan den 15 maj och den 21 maj än veckan innan, men fortfarande mindre än innan pandemin bröt ut.

Google-rapporten använder en fem veckors-period i januari och februari som referens. Jämfört med den referensperioden var det mellan den 15 maj och den 21 maj 13 procent lägre aktivitet på kaféer, restauranger, köpcentra, biografer och bibliotek i Västra Götaland.

Veckan innan var motsvarande siffra −17 procent. Vi ser med andra ord mer aktivt uteliv än för en vecka sedan.