Gå direkt till Nyheten (Lidköpings kommun vill veta mer om cyklister)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings kommun vill veta mer om cyklister

Publicerad onsdag, 27 maj 2020, 09:02 av Björn Smitterberg

Cyklistvelometern är en nationell granskning och jämförelse av hur cyklister upplever kommunen de cyklar mest i utifrån ett cyklistperspektiv. Undersökningen är en webbenkät och den genomförs vartannat år. Årets enkät är öppen 27 maj till 31 augusti 2020. Resultatet presenteras 8 oktober. Lidköpings kommun deltar i denna enkät.

Enkäten finns tillgänglig från och med den 27 maj på: cykelframjandet.se/cyklistvelometern

– Det vore fantastiskt roligt om så många som möjligt hade möjlighet att besvara den här enkäten då det ger så mycket bra underlag i vårt arbete med att utveckla cykeltrafiken i vår stad, säger Denis Tomazic, som jobbar med hållbart resande på Lidköpings kommun.

2 kommentarer på “Lidköpings kommun vill veta mer om cyklister”

  1. gunnel larsson skriver:

    i Lidköping råder total cykelanarki. Är mycket ute och cyklar, promenerar och kör bil. dagligen, mer ofta än sällan ser man cyklister som kör på trottoarer, mot färdriktning, utan ljus etc..
    som fotgängare är man alltid rädd att någon kommer bakifrån och kör på. Som bilförare är man rädd att cyklister dyker upp där de inte ska köra. Även om det inte är mitt fel om jag kör på någon, så skulle jag ha väldigt svårt att bära på detta. det gäller både om man krockar på cykel eller med bil. Det som är mest skrämmande är när man ser föräldrar som lär sina barn att cykla mot alla trafikregler. Är man inte rädd om sina barn, det räcker inte med hjälm!!!!!! Varför är det så svårt att följa trafikregler? Om alla gör det så händer det inte så mycket olyckor!!!!!!!!!!!

  2. Anders skriver:

    Ge ut en enkät om hur övriga traffikanter upplever cyklister i Lidköping. Sen kan den ligga till grund för utbildning i skolorna, och övervakningsupplägg för polisen. För som det ser ut i dag så är det ren anarki och ingen verkar bry sig.

Kommentarerna är stängda