Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Antikroppar – veckans ord)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Antikroppar – veckans ord

Publicerad fredag, 22 maj 2020, 12:50 av Björn Smitterberg

Det finns dom som kallar redaktören för antikropp.
Det må så vara, men mot corona står förstås även redaktören maktlös.

Redaktören förundras över hur alla som kallar sig statistiker, och som kan göra diagram, vaknat till liv. E-post-lådan fylls av diagram, med mer eller mindre intressanta uppgifter. Helst i kombination med att någon professor i ett så avlägset land som möjligt uttalar sig om den svenska metoden.

Häromdagen hörde redaktören i ett TV-program från Norge att norrmännen inte förstått den svenska modellen. ”I Sverige gör man inget” säger norrmännen – fast på nynorska. Där och i andra länder har man inte fattat det här med att vi lever under starka restriktioner om avstånd. Det som är konstigt – om nu något är det – är kanske att restriktionerna inte är regler, utan rekommendationer. När statsministern för några dagar sedan påpekade att vi kan åka bil en eller två timmar blev det konstigt.
– Kan jag ta tåget i två timmar?
– Om jag lever i husbil och inte möter andra…
– Får jag övernatta på hotell och vandrarhem?
Kan man åka i fängelse om man

Ännu mer förvirrande var det när kulturradion på fredagsmorgonen berättade om två filmer som skulle ha premiär på bio i kväll. Vilka biografer då?Här i Lidköping är Annacarin Öman på Folkets Hus stenhård för att hennes gäster inte ska smitta varandra. Här har inte visats filmer eller opera på ett par månader och det känns tungt. Utomhusbio i Folkets Park, drive-in-bio på utebandarenan har varit talats om. Men?

Det finns drygt 2,3 miljoner föräldrar med barn under 18 år i Sverige. Av dem är fler biologiska mammor än pappor. Men bland bonusföräldrarna finns fler bonuspappor.

Slutligen – rätt sak på rätt plats.
Denna skylt avfotograferade redaktören under en utfärd till en hamn vid en av landets stora sjöar. Budskapet är ju tydligt! Men är det på rätt ställe?

God helg!

En kommentar på “Hört på stan: Antikroppar – veckans ord”

  1. Gunnel Larsson skriver:

    En sak som jag inte hört nämnas är, de som varit sjuka i covid 19 och varit i karantän 14 dagar räknas som smittfria. Men hur är det kan de bära smittan vidare till andra om de blir utsatta?( även om de inte längre själva blir sjuka?)
    Sedan förvånar det mig också när man ser ( folk från andra länder, ursprung, ) tar i hand kramas och kindpussas ( vanligast bland män, tror jag) Vägrar man att ta till sig budskapet?
    Och som jag läste att du medborgare får passera Sveriges gräns . De som skrev tyckte det var gör tråkigt att inte få gå ut i Rumänien så då flög de hit. Om det nu är så i Rumänien att de inte får gå ut, hur kan de då få flyga hit????

Kommentarerna är stängda