Gå direkt till Nyheten (Fler sjuka i covid-19 på sjukhus i Skaraborg – oklart varför)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 27 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fler sjuka i covid-19 på sjukhus i Skaraborg – oklart varför

Publicerad fredag, 22 maj 2020, 13:25 av Björn Smitterberg

Skaraborgs Sjukhus rapporterar det högst antalet någonsin när det gäller antalet patienter som får vård för Covid-19. Det är oklart vad som ligger bakom den ökning som skett de senaste dagarna.

Västra Götaland: Sedan pandemins utbrott har 4705 sjukdomsfall rapporterats. 294 har intensivvårdats. 470 personer har avlidit.

Antal slutenvårdade patienter

Den 22 maj kl. 11:00 fanns det totalt 309 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 76 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

NU-sjukvården:
55 personer varav 11 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset:
151 personer varav 46 på IVA

Sjukhusen i Väster:
23 personer varav 4 på IVA

Skaraborgs sjukhus:
32 personer varav 12 på IVA
Siffrorna i onsdags (torsdag ej redovisad) :26 personer varav 11 på IVA
Tisdagen: 21 personer varav 10 på IVA

Södra Älvsborgs sjukhus:
46 personer varav 3 på IVA

Källa: VGR Data och analys

9 kommentarer på “Fler sjuka i covid-19 på sjukhus i Skaraborg – oklart varför”

 1. Kristoffer skriver:

  Oklart varför??
  Det är det väl inte, räcker att kolla ut på stan hur det ser ut.
  Fullt med människor överallt

 2. Lillan skriver:

  Blir inte förvånad, människor vimlar på som vanligt här i stan och värre blir det med värmen då det blir som kosläpp inga avstånd hålls, har hittills inte sett en enda människa i Lidköping bära munskydd!

 3. Christina skriver:

  Promenerade på Stenportsgatan vid lunhtid idag. Social distansering märktes definitivt inte på uteserveringarna. Butiker, apotek och bibliotek markerar tydligt men sämre på serveringarna. Kan det vara så att vi längtar efter ett vanligt liv och därför tar kalkylerade risker?,

 4. Hubbe skriver:

  Tyvärr respekterar inte våra medmänniskor avstånd till varandra o gemene man har börjat slappna av, kanske därför sjukantalet ökar….

 5. Nisse skriver:

  Med corona som skyddsmantel ockuperar spontancampare stenbrottet på Kinnekulle – en ganska oväntad motorburen stökgrupp, men är du husbilsägare hör du snart till samma trash-klass som spontan-cruisarna…

 6. Maria skriver:

  För lidköpingsbor är så hjärndöda och nonchalanta!! Till o med de som kom från Italien tyckte de kunde springa på inomhus aktiviteter/paddel.
  Gjorde ett par inköp idag, försökte gå omvägar för andra men vaf hjälper det, när andra ska trycka sig emellan mig och en hylla för de ska ha något precis där jag står. Slut handlat för min del!!
  Att stänga ner stan vore det enda som funka!

 7. TOBBE skriver:

  De gånger jag vart i Lisch har det varit hur mycket folk som helst ute på stan. Fick en stor jäkla chock när jag åkte igenom stan för ca 2 veckor sedan. Verkar som att Lidköpings invånare trodde att Corona tiden var över. Blev riktigt rädd.

 8. Per skriver:

  Maria, du är inte Lidköpingsbo? Så varför handla i denna stad?

 9. erik skriver:

  Alla måste ha få covid19 förr eller senare inte säker att det kommer något vaccin på överskådlig tid ,men alla kan inte få det samtidigt då brakar sjukvården ihop,Så var inte rädd får du det och har skött din kropp klarar du det galant,,och du blir immun utan att vaccinera dig med dom biverkningar som kan komma,

Kommentarerna är stängda