Gå direkt till Nyheten (De la Gardie fick fler elever i samband med omvalet)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

De la Gardie fick fler elever i samband med omvalet

Publicerad onsdag, 20 maj 2020, 18:17 av Redaktionen

De la Gardiegymnasiet har ökat antalet antagna elever under omvalsperioden. Det meddelar Magnus Thilen, gymnasiechefen, i eftermiddag.
Just nu är 562 elever antagna till de nationella programmen.

Det totala antalet sökande i första hand uppgår till nästan, vilket innebär att när fler elever i årskurs 9 eller på introduktionsprogrammen uppnår behörighet kan antalet antagna öka ytterligare.

Trender är att det fler elever från Skara som antagits, i nuläget 4. Från Vara kommun är det 43.

– I båda fallen har elever i stor utsträckning sökt till De la Gardiegymnasiet trots att programmet finns på hemmaplan, ett gott betyg till kvalitén på Skaraborgs största gymnasieskola. Även för ungdomar från Götene och Grästorp verkar DLG vara det naturliga förstavalet med 93 respektive 30 antagna elever.

– Vi måste vara mycket nöjda med att vara en attraktiv skola för ungdomar i grannkommunerna och det naturliga förstavalet för Lidköpingsungdomar, konstaterar gymnasiechef Magnus Thilén. Han tror att den stora skolans möjligheter tilltalar många.

– Trots 2000 elever är det så att varje program har sin hemvist där man kan träffa sina lärare och elever i andra klasser eller årskurser.

Det är populärt att söka till de högskoleförberedande programmen ekonomi, samhäll och teknik. Flera yrkesprogram som bygg, el, fordon och VVS går också som tåget, årets raket är barn- och fritidsprogrammet.
_________________
Arkivbilder

3 kommentarer på “De la Gardie fick fler elever i samband med omvalet”

 1. Olsson skriver:

  Grymt system att ta från andra kommuner.För ett antal år sedan var Skara statusskolorten. Lidköping borde skämmas.

 2. Andreas Bill skriver:

  Varför skall man skämmas när alla skolor konkurrerar på lika villkor enligt det avtalet man slutit i Skaraborg genom Gymnasium Skaraborg? Där alla elever inom alla 15 kommuner söker på lika villkor till alla de kommunala gymnasieskolorna?

  DLG är populär som gymnasiechefen säger över storleken men vi har också väldigt goda resultat som jag tror också är en stor faktor och då skall man inte skämmas.

  Mvh,
  Andreas Bill (C)
  Ordförande Utbildningsnämnden

 3. Kajsa Andersson skriver:

  Väljer inte eleverna själva? Lidköping ska INTE skämmas. Grymt duktig gymnasiechef, saklig, relevant och kunnig. Brett program och framåt skola!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *